Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

ΜΙΚΡΟ ΛΕΞΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΛΙΨΗ --
VERSUS TRISTESSE
SMALL DICTIONARY AGAINST DEPRESSION AND GRINDING
-----------------------
ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΚΥΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠ’ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΑΝΟΙΑ, ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΓΕΛΑΖΕΙ ( «ΑΓΟΡΑΖΕΙ» ) ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ.


free counters


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
(This is the GREEK SECTION)


Version 1.58 - Έκδοση/Εκδοχή 1.58
12 Σεπτεμβρίου 2010  ( September 12, 2010 )


ΝΕΟ ΕΥΡΗΜΑ: (17-4-2010): ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ = EL AMARGADO (SPANISH WORD).
ΔΕΣ ΛΕΞΗ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ.


ΝΕΟ ΕΥΡΗΜΑ: (25-6-2010, version 1.54): ΔΕΣΠΟΤΕΣ = ΣΕΣΗΠΟΤΕΣ  ( SESHΠOTES ).


"ΟΙΚΟΣ ΘΕΟΥ" ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ: "Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ". Ο "ΘΕΟΣ" ΕΙΝΑΙ Ο ΑΤΛΑΝΤΑΣ. ΣΗΚΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΞΕΝΙΣΤΗ ΤΟΥ, ΨΙΤΤΑΚΟΥ,  ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΠΟΥ, ΕΠΙΜΕΛΩΣ, ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΥΚΟΥ.
ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΕΚ ΣΥΓΧΥΣΕΩΣ (συνηχήσεως)! MARTYR = MARCHER (είναι ΟΜΟΗΧΑ)
Α


ΑΓΑΠΗ(Ν) = A RABBIN. Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ: «ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗΝ =A RABBIN (=ΕΝΑΝ ΡΑΒΒΙΝΟ)». ΑΘΛΙΑ ΤΑΥΤΟΛΟΓΙΑ!! ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ «ΑΓΑΠΗ» ΣΗΜΕΙΟΔΟΤΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΑΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΙΔΕΑ, ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ!!!


ΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΛΛΗΛΟΣ = ΑΕΤΟΣ, AIGLE (γαλλικά), AQUILA.ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΕΥΡΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ, ΩΣ «ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΕΝ ΟΥΡΑΝΩ» ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ. Η ΓΝΩΣΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ «ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ» ΕΧΕΙ, ΤΕΛΙΚΑ, ΑΓΝΩΣΤΟ ΝΟΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: «(ΕΞ)ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΜΗΝ ΘΙΓΕΤΕ», ΜΗΝ ΤΥΠΤΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥΣ.


ΑΓΕΛΑΖΩ = ΠΟΙΩ ΑΓΕΛΗΝ, ΠΑΙΡΝΩ ΖΩΑ ΚΑΤΑ ΖΕΥΓΗ Ή ΠΡΟΣ ΖΕΥΞΗ. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑΤΑ ΑΓΟΡΑΖΩ, ΕΜΠΑΙΖΩ


ΑΓΙΑ ΕΔΡΑ = Ο ΤΡΥΠΙΟΣ ΚΩΛΟΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΚΘΗΛΥΝΣΗΣ («EXCELENCE»).


ΑΓΙΟΓΔΥΤΗΣ = ΑΓΙΟΔΥΤΗΣ (ΜΑΛΛΟΝ) = Ο ΕΙΣΒΟΛΕΥΣ ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ.


ΑΓΙΟΣ = ΕΚ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ AILLE΄ = ΦΤΕΡΩΤΟΣ. «ΑΓΙΕ (AILLE΄) ΜΟΥ ΟΝΟΥΦΡΙΕ..»


ΑΓΝΟΣ, ΑΓΝΗ, ΑΜΝΟΣ, ΑΡΝΙ = Ο ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΘΕΙΣ, ΑΓΟΝΟΣ. ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟΣ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ. ( ΣΤΑ ΣΑΝΣΚΡΙΤΙΚΑ «ΑΓΚΝΙ» ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ).


ΑΓΟΡΑΖΩ = ΑΓΕΛΑΖΩ ΖΩΑ. ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΓΙΑ Ν’ ΑΓΟΡΑ-ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΖΩΑ.


ΑΔΑΜΑΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΙ = Ο ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ (ΑΡΧΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ. ΜΕΤΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ «ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ».)


ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ = ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΗ ΔΡΑΣΗ, π.χ.: «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ». ΔΕΣ ΛΗΜΜΑΤΑ: «ΣΚΥΛΑΚΙ - ΚΟΚΚΑΛΟ», «SKULL & BONES».


ΑΔΡΙΑΝΤΑΣ = ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΛΙΓΟ ΚΑΚΟΣ: ΙΣΩΣ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΛΕΞΗ «TRUAND» ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ: ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ. («TRUANDERIE» = ΑΛΗΤΕΙΑ). ΚΑΠΟΥ ΒΑΘΙΑ, ΔΙΝΩ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ: «ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ PΗΤΟΡΕΣ ΚΙ ΟΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ, ΖΗΤΙΑΝΟΙ, ΕΤΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ (PROFITEERS)...». ΔΕΣ: ΠΡΟΦΗΤΕΣ, ΨΥΧΗ (SOUL)..
ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ, ΣΤΟ ΛΗΜΜΑ "ΤΡΙΑΔΑ" ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ / ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ΠΑΝΤΩΣ, ΠΩΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ "ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ" ΚΑΙ "TRUANDERIE" ( ΑΠΑΤΗ ) ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΑ.


ΑΕΙ ΓΑΜΗΣΟΥ = ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «I WILL MISS YOU», ΔΗΛΑΔΗ: «ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙΣ» /«ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΤΕ» ;;; ΕΙΝ’ ΑΠ’ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟΧΩΝΕΥΤΑ !


ΑΕΡΟΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ = ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΗ-ΑΡΧΑΙΑΣ ΛΕΞΗΣ «ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ».


ΑΘΩΩΣΙΣ = ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ «ΑΥΞΑΝΕΣΘΕ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΕΣΘΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΓΗΝ». Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΩΝ ΑΝΟΜΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ Ο ΓΟΝΟΣ ΕΙΝ’ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΘΩΟΣ ΩΣ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΙ, ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ, ΑΘΩΟΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΔΙΑΧΘΕΝΤΟΣ ΕΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑι… Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ «ΑΘΩΟΣ» ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ ΚΑΙ, ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, Η ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ (…)


ΑΙΛΟΥΡΟΣ = Η ΛΕΞΗ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ «ΓΙΑΓΟΥΑΡ(ΟΣ)» (JAGUAR). & ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΤΟ «R» ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ «ΑΡ».


AIMA TOY KYΡIOY = ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΕΩΣ «BLOOD OF GOD» ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: «ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥ». ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΤΑ ΠΩΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥ ΕΠΙΔΡΑ ΩΣ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝ ΚΑΤΑΠΟΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΔΕΣ: ΘΕΟΣ, GOD, BLOOD OF GOD.


ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, ΑΙΡΕΤΙΚΟΝ = Η ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ERRATIC (ΛΟΞΟΣ, ΙΔΙΟΤΡΟΠΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ, ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΙΡΕΣΗ" ΚΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ. ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΛΕΞΕΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ", "ΟΜΟΥΣΙΟΣ", "ΟΡΘΡΟΣ", "ΠΛΑΣΤΗΣ". ΔΕΣ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΛΗΜΜΑΤΑ.ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ = ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΦΟΡΑ (ΚΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ). Η ΛΕΞΗ ΜΑΛΛΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΝ» ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, ΣΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ. ΛΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΤΟ 1922, ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΝΑΥΛΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ? ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΣ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ, ΣΟΥ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ «ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ» ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΡΑ, ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ, ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΟΡΓΑΝΟ /ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ.


ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΘΕΟΥ = ΔΕΣ ΑΧΤΙΣ.


ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ = ΜΑΛΑΠΕΡΔΑ, ΕΠΑΡΣΗ, ΑΝΑΙΔΗΣ ΑΝΕΣΗ. ΣΤ’ ΑΓΓΛΙΚΑ Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ» ΕΙΝΑΙ «ARROGANCE» KAI ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΤΥΦΩΝΕΣ ( HURRICANES). Ο ΑΛΑΖΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ, ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΣ ΣΑΝ ΤΥΦΩΝΑΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΣΥΝΤΥΧΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΥΦΩΝΕΣ... ΕΚ ΤΟΥ «HURRICANES» ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ «ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ» = ΑΛΛΑΖΟΝΕΣ.


ΑΜΑΡΤΙΑ = ΑΣΤΟΧΙΑ (ΤΟΞΟΤΗ). ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ «ΑΜΑΡΤΕΤ» (ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΜΑΪΚΑ ΜΑΛΛΟΝ) Η ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΣΥ ΕΙΠΑΣ!». (ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙ’ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ MEL GIBSON ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ «PASSION».) Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΗ ΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ, «ΣΥ ΕΙΠΑΣ!», ΦΡΑΣΗ - ΒΑΡΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΤΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΕΙΛΟΥΣ, ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΚΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΚΑΘΕ ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΟΛΥ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΥΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ/ «ΘΕΟΥΛΗ». ΟΛΗ Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ. ΟΤΑΝ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΟΔΟ ΤΟΥ ΑΝΑΜΑΣΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ? ΤΟ 95% ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 5% ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΗΧΘΗ Η ΛΕΞΗ «ΑΡΜΑΤΟΛΟΣ» ΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΚΟΠΕΥΕ (ΩΣ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΣΤΗ ΛΕΞΗ «ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ») ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΜΙΑ, ΠΙΘΑΝΟΝ, ΕΝΟΠΛΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


ΑΜΜΟΣ, ΑΜΜΟ = ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ, ΚΑΘΟΤΙ «ΑΜΜΟ» ΣΤ’ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ «AMMUNITION» = ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ (ΜΙΓΜΑΤΑ ΑΜΜΩΝΙΑΣ). ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΩΤΩΜΕΝΟΙ ΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ «ΑΜΜΟ», ΤΙ ΝΑ ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ, ΑΡΑΓΕ, ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΚΡΥΨΩΝΑ Η ΑΜΜΟΣ (ΨΑΜΜΟΣ) ΟΤΑΝ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ?


ΑΜΝΟΣ = ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΕΞ ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ «ΝΟΜΑΣ» (Ο ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΙΔΙΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΨΗΦΙΩΝ ΑΡΑ ΛΕΞΗ ΙΣΗΣ ΑΞΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ). ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ( = ΕΒΡΑΙΟΣ ) ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ «ΣΑΜΟΝ», «ΟΣΜΑΝ», «ΜΑΣΟΝ», «ΣΑμΝΟ», «ΜΟΝΑΣ», «ΝΟΜΑΣ» ? ΝΟΜΑΣ Ο ΘΕΟΣ ! ΑΝΤΕ ΚΑΙ: MASON! (ΕΔΩ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ). ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ (ΟΣΜΑΝ). ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΝ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ «ΣΑΡΞ» ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΕΣ ΤΟΥ CLUSTER «ΑΜΝΟΣ», ΠΑΡΟΤΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΟΣ..


ΑΜΥΝΑ = Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (ΚΑΤΕΝΑΤΣΙΟ), ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ/ ΡΗΜΑΤΟΣ 'ΚΑΤΕΥΝΑΖΩ' = ΒΑΖΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟ. ΕΥΝΗ = ΚΛΙΝΗ, ΚΡΕΒΒΑΤΙ.


ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ = ΤΟ ΒΑΛΛΕΙΝ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΙΝ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΗΘΙΚΩΝ. Η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΙΝ ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ (ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΙ «ΣΤΡΑΒΟΤΙΜΟΝΙΕΣ» ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΑΔΙΑΠΕΡΑΣΤΟ ΠΡΟΚΑΛΥΜΜΑ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΣΤΙΚΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ «ΑΣΤΟΧΙΑΣ». ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΗΜΜΑΤΑ ΤΑΜΕΝΟΣ, ΑΜΑΡΤΙΑ.


ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ = ΑΜΙΛΗΤΟΣ. Η ΕΚΦΡΑΣΗ/ ΠΡΟΣΕΥΧΗ «…ΚΥΡΙΟΝ ΙΗΣΟΥΝ, ΤΟΝ ΜΟΝΟΝ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΝ» ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΙΧΘΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ, ΚΑΙΤΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΗΝ.


ΑΝΑΣΤΗΘΕΙΣ, «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣ» = Ο ΑΝΑΚΑΜΨΑΣ. ΟΠΟΥ Η ΛΕΞΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ «HE WHO CAME BACK FROM THE DEAD» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ( «ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ» ) ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΞΕΓΡΑΜΜΕΝΟ, «ΒΑΜΜΕΝΟ» ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ-ΝΕΚΡΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΗΤΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟΣ ΩΣ «ΝΕΚΡΟΣ» ΚΑΙ «ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΑΠ’ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ» ΠΡΟΤΟΥ ΣΤΑΥΡΩΘΕΙ. ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΙΔΕΑΤΑ («ΕΙΚΟΝΙΚΑ») ΑΠΟ ΠΡΙΝ... Ή, ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ: « Ο ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΑΤΡΩΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΩΡΙΜΟΣ ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΡΑΧ-ΑΜΕRICANA, ΣΕ ΚΑΛΕΙ !». Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΗΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ + ΤΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ (Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΠΟΤΕ «ΟΧΙ»)!


ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ = ANNIHILATOR (roman) = ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ, ΙΣΟΠΕΔΩΤΗΣ, ΑΦΑΝΙΣΤΗΣ.


ΑΝΕΜΩΝΗ = A MNEMONIC (ΑΓΓΛΙΚΑ) = ΜΝΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ, ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ. ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥ ΜΑΔΑΓΑΜΕ ΜΙΚΡΟΙ («Μ’ ΑΓΑΠΑ, ΔΕΝ Μ’ ΑΓΑΠΑ») ΘΑ ‘ΠΡΕΠΕ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΑΝΕΜΩΝΗ…


ΑΝΗΛΙΚΟΣ = ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΑΓΓΛΟΦΩΝΩΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ «(ΑΝΘΡΑΚ)ΩΡΥΧΟΣ». ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ «MINOR» ΚΑΙ «MINER» ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. ΣΤΑ ΤΟΥΝΕΛ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΧΩΡΟΥΣΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΓΗΣΑΝ ΩΣ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΙ ΣΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!


ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ = α) ΕΥΠΕΙΘΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΥΚΟΛΩΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΕΛΗ. β) ΜΙΣΑΛΕΟΣ. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΠΙΣΤΗ, FAITH.


ΑΝΤΕΝΝΑ = ΑΓΝΟΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝΣΚΡΙΤΙΚΗ ΛΕΞΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΝΟΕΙ ΚΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ, ΑΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΕΝ(Ν)Α (ΡΑΒΔΟ), ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΦΑΝΟΣ. (ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΟΡΦΑΝΟΣ)


ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ = ANTE CHRIST = ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ, B.C. ΛΑΤΙΝΙΚΑ!
Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ. Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ! ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΝΙΒΑΛΩΝ ΔΕΝ ΜΕΤΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ! Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΕ.


ΑΝΩΝΥΜΙΑ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΟΜΟΨΥΧΙΑ.


ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ = Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΨΕΥΔΗ.


ΑΠΡΟΕΔΡΟΣ = Λέξη αδόκιμη. ΑΚΡΙΒΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ «UNPRECEDENTED» = Ο ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.


ΑΡΕΣΚΕΙ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΑΡΙΣΤΟΙ.


ΑΡΑΠΗΔΕΣ = ΕΚ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΛΕΞΕΩΣ RAPID, RAPIDO = ΓΡΗΓΟΡΟΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ "ΑΡΑΠΙΝΤΟ"


ΑΡΙΣΤΟΙ = (ΑΝΤΕ, ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ) = ARTISTI. ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΗΜΑ «ΑΡΕΣΚΕΙ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ: «ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ (ΑΡΙΣΤΟΝ)» !


ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ = (EL) AMARGADO. (ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΛΕΞΗ) = ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΚΡΑΙΝΕΙ.
ΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ: (EL) AMARGADO = Ο ΣΙΧΩΡΗΤΗΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ? Ο "ΣΥΓΧΩΡΗΤΗΣ" ΕΙΝ' Ο ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ!  (ΕΔΩ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΤΑ ΛΗΜΜΑΤΑ: ΣΙΧΩΡΙΟ, ΣΙΧΩΡΕΜΕΝΟΣ)
ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΤΟ 1986 ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ "ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΑΨΙΝΘΟΣ, ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΧΟΡΤΟ" ? ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ?: ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗ? ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ Μ.. -ΣΥΓΓΝΩΜΗ- ΤΑ ΓΟΥΝΙΑ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ!


ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ = Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ. ΑΡΤ(Ε)Σ (ΑΡΤΟΣ) + ΚΛΑΣΙΣ (CLAUD-). Η ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ («ΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ») ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΝ ΤΟΥ ΑΡΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΚΟΠΑΝΩΝ. Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΟΝΤΩΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ, ΟΜΩΣ, ΕΤΥΓΧΑΝΕ ΕΠΙΚΛΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΤΟ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΑΝ ΩΣ ΗΘΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ («ΕΡΓΑ ΑΣΕΒΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ») ΗΤΑΝ «ΗΘΙΚΟ» ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ ΓΙΑ «ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ» ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ «ΗΘΙΚΟ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΣΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ.


ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ = ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ «ARGUMENTARY».


ΑΣΕΜΝΑ = ΑΣΧΗΜΑ = ΑΧΑΜΝΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ.


ΑΣΤΡΑ = ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ: «ΑΠΛΑΝΕΙΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ» ΚΑΙ «ΖΑΡΙΑ», ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΑΣΤΕΡΙΕΣ (ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΑ) ΩΣ ΜΕΣΑ ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΣ. ΟΜΩΣ, ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ «ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ» (ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ) ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ: ΓΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΙ ΑΣΤΕΡΙΕΣ ΦΩΣΦΟΡΙΖΑΝΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΖΑΡΙΑ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΩΣΦΟΡΙΖΟΥΝ. Ο ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΚΕΡΔΗ! ΑΣΤΡΑ, STARS = ΟΣΤΑΡΙΑ, ΚΟΤΣΙΑ, GUTS. «LUCKY STAR» = ΤΟ ΤΥΧΕΡΟ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ.


ΑΤΟΜ, /-ΟΝ = Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ΄ ΤΟΥ ΣΤΑ ΕΞ ΩΝ ΣΥΝΕΤΕΘΗ, ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ. ΕΙΝ’ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ( ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ). ΜΗΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΑΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ. « I DO KNOW THEM FROM ADAM !»


ΑΤΡΑΚΤΟΣ = ΑΤΡΩΤΟΣ.
ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΡΑΚΤΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΘΟΡΑ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΡΩΤΟΝ.


ΑΥΤΟΑΝΟΣΟΝ = ΕΚ ΤΗΣ ΝΕΟ-ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ "AUTO-IMMUNE". ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΕΚΔΟΧΗ "AUTO-IMPUNE" ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΗ ΕΚΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟ-ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΝΩ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ (IMPUNITY) ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ, "ΑΥΤΟΑΝΟΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" = Ο ΑΥΤΟΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ.


ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑΤΑ: ΣΩΤΗΡΙΑ, ΔΙΑΦΩΤΙΣΙΣ, ILLUMINATION, ΠΕΡΣΙΝΓΚ.


ΑΦΟΡΑ = (ΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ). ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΑΠΟΚΟΠΗ ΕΚ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΕΩΣ "ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ (ΕΙΣ)". ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΤΥΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΕ..." ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.


ΑΦΡΟΔΙΤΗ = ΑΦΡΟΝΤΙΣΤΗ (Αφροντίστη, Αφρόντιστη). ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΩΣ ΤΑ ΜΙΣΑ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ «Τ» ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΡΧΙΚΑ «Τ» ΗΤΑΝ «F» ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ-ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ. ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΙ, ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΛΛΑ. ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ «ΦΡΟΝΤΙΣ» ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΣΤ’ ΑΓΓΛΙΚΑ ΩΣ PRUDENCE, ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΠΩΣ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ = IMPRUDENΤ.


ΑΧΤΙΣ = ΑΧΛΥΣ, ΑΧΛΥΔΑ, «ΑΧΛΑΔΑ». ΠΕΡΙ «ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΘΕΟΥ», ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ. ΔΕΣ ΔΟΞΑ.Β


ΒΑΪΑ, ΒΑΓΙΑ = ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΥΛΛΩΜΑ (ΧΟΥΡΜΑΔΙΑΣ) ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ (ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ) ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗΝ ΤΟΥ "ΜΕΣΣΙΑ" ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΛΙΕΥΣΗΣ ΣΕ ΡΗΧΑ ΝΕΡΑ (ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ) ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΒΑΪΩΝ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΒΑΪΩΝ ΒΥΘΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΥΘΜΕΝΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΥΤΟΥΝ ΚΑΠΟΥ. "ΙΧΘΥ" ΔΕΝ ΑΠΕΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ "ΧΡΙΣΤΟ" ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ? ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΜΕ?: ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ & ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ Η ΣΤΑΥΡΩΣΙΣ !


ΒΑΚΑΛΑΟΣ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΘΕΟΣ, ΥΠΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 8 (viii).


ΒΑΜΜΕΝΟΣ = ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ «ΘΑΜΜΕΝΟΣ». ΣΤ’ΑΓΓΛΙΚΑ Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ: «DYED» ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΕΚΡΟΣ, ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ: «DIED», DEAD. ΟΙ ΥΒΡΑΙΟΙ (ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΥΒΡΑΙΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟ «ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΟΛΥΝΘΟΥΝ» ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΚΑΘ’ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, ΓΝΗΣΙΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ.


ΒΑΠΤΙΣΙΣ = Η ΛΕΞΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ: CHRISTENING, ΚΑΙ ΗΧΕΙ ΩΣ QUESTIONING ( = ΑΝΑΚΡΙΣΙΣ ). ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ "ΒΑΠΤΙΣΗ LIGHT" Ή "ΒΑΠΤΙΣΗ SOFT", ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΡΙΣΙΣ... ΠΟΡΙΣΜΑ: ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΡΙΘΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ! ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΙΣ ( THE HOLY INQUISITION ) !!!


ΒΑΤΙΚΑΝΟΝ, VATICAN = Η ΛΕΞΗ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΕ ΤΟ «ΓΙΑΤΑΓΑΝΙ». Πβλ: VATICAN - YATAGAN. ΑΛΛΩΣΤΕ: SIMITAR = SIMILAR (TO THE CROSS).


ΒΔΕΛΥΓΜΑ, ΒΔΕΛΥΡΟΣ = ΕΚΤΟΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΔΕΛΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΦΑΝΗΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΛΕΞΗ GODELUREAU ( ΓοΔΕΛΥΡΩ ) ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΓΕΛΟΙΟΣ, ΓΛΕΊΦΤΗΣ, ΓΥΝΑΙΚΑΡΕΣΚΟΣ.


ΒΕΡΑΜΑΝ, (χρωμα) = ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΦΕΡΟΡΜΟΝΩΝ, ΔΗΛ. ΑΝΟΙΧΤΟΠΡΑΣΙΝΟ. ΕΚ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ "ΦΕΡΟΡΜΟΝΗ".


ΒΟΘΡΟΣ = WATERS = ΝΕΡΑ. Η ΛΕΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΚΕΝΤΡΟΝ» ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΜΟΛΟ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΥΡΒΕΣ, (ΣΤΙΣ «ΤΡΥΠΕΣ» ΣΤΟ ΝΕΡΟ). ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΙΣ ΤΥΡΒΕΣ, ΒΕΒΑΙΑ, Ο ΠΡΟΚΥΠΤΩΝ ΒΟΘΡΟΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΑΤΑΒΙΒΑΖΕΙ ΒΡΩΜΙΚΑ ΝΕΡΑ.. Η ΛΕΞΗ «ΓΡΟΘΟΣ» (ΓΡΟΘΙΑ) ΜΑΛΛΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ «ΒΟΘΡΟΣ».


ΒΡΕΦΟΣ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΘΕΙΟΝ ΒΡΕΦΟΣ.


ΒΡΟΜΑ = ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ, ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ VERMES (Ή, ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ) ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ. ΔΕΣ Λ. ΕΡΜΗΣ.


ΒΩΜΟΛΟΧΟΣ = ΠΡΟΦΑΝΩΣ, Ο ΦΕΡΩΝ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΒΩΜΟΥΣ. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΛΟΓΟΣ.Γ


ΓΑΜΟΣ = ΔΑΜΑΣΙΣ, Η ΠΡΑΞΗ ΔΑΜΑΣΕΩΣ. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΔΗΜΗΤΡΑ. b) ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ: ALUMNUS = ΑΓΑΜΟΣ. ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΕΒΡΑΙΩΝ (ΣΕ «ΟΙΚΟΥΣ ΘΕΟΥ») ΜΑ ΕΙΧΑ ΗΔΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ (ΚΑΤΑ)ΠΑΤΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ !


ΓΑΜΠΡΟΣ = ΠΑΙΧΤΗΣ, Ο ΕΡΩΤΟΠΑΙΖΩΝ. ΕΚ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ Λ. «GAMBLER» = ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ, ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΗΣ.


ΓΑΤΕΣ = CATS / RATS. «RATS» ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ» ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟ: «ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΑΤΑΣ»


ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ = ΤΣΟΥΛΑ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΠΡΟΣΤΥΧΗ (ΠΟΡΝΗ). ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ «BORN» ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΠΗΓΟΥΛΑ» ( ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ «ΣΙΓΑΝΟ ΠΟΤΑΜΑΚΙ»... )


ΓΚΡΑΕΛ, CRAAL = H ΑΥΛH ΚΑΘΕ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ «CRAAL», ΛΕΞΗ ΕΚ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ Η ΛΕΞΗ «ΓΚΡΑΕΛ», Η -ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ- ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΠΛΑΣΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΣΟΝΙΚΑ / ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.


ΓΚΡΙΝΙΑ = ΕΚ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΛΕΞΕΩΣ (ΡΗΜΑ) GRIND,-ING = ΤΡΙΒΩ. ΠΡΟΣΤΡΙΒΗ, ΛΕΙΑΝΣΗ, ΛΕΙΩΣΙΜΟ, "ΓΕΙΩΣΗ". Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΕΙΝ’ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥ /ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΙΓΟΜΕΝΟΥ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (DISTRACTION). ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΛΟΓΩΝ, ΑΡΑ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΟΤΙ Ο ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΟ(Σ) ΚΑΙ, ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Ο ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΕΚ ΛΙΚΝΟΥ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ! ΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΓΧΟΣ. Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΜΑ, "GROUND", ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "Λ(Ε)ΙΩΜΕΝΟ", ΓΕΙΩΜΕΝΟ. GRINDING = ΛΕΙΑΝΣΗ, ΓΕΙΩΣΗ. (ΛΕΙΩΝΩ = ΓΕΙΩΝΩ).


ΓΛΑΣΤΡΑ = ΔΕΝ ΘΕΛΩ, ΒΕΒΑΙΑ, ΝΑ ΥΠΑΙΝΙΧΤΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (KLOSTER) ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑ «KLOSTER» ΣΗΜΑΙΝΕΙ CLUSTER ( = ΤΟΜΕΑΣ, ΝΕΦΕΛΩΜΑ / ΘΡΑΥΣΜΑ ), ΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΙ ΟΙ «ΓΛΑΣΤΡΕΣ» (CLUSTERS). ΜΙΑ ΠΑΝΤΟ-ΔΥΝΑΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΩΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΗΣΩ ΣΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ. Γ.Α.Τ.Ε.! ( = «ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ, ΕΠΙΧΘΟΝΙΟΝ» ) (...)


ΓΛΑΦΥΡΟΝ = ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ "COLORFUL" ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.


ΓΟΥΡΣΟΥΖΕΥΩ = ΔΙΑΡΠΑΖΩ, ΛΕΗΛΑΤΩ, ΚΟΥΡΣΕΥΩ, ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ. ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΑ = ΛΕΗΛΑΣΙΑ. Η ΛΕΞΗ ΕΧΕΙ ΡΙΖΑ «URSUS-» ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟΤΑΤΗ. ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΙΣΩΣ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ «USURP» ( ΣΦΕΤΕΡΙΖΟΜΑΙ ) ΚΑΙ «ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ» ( ΕΠΙΘΕΣΗ ). ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ, ΔΕ, ΠΩΣ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ «ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ» (ΑΓΟΡΑ) ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΩΣ.


ΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ = Η ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ & ΣΤΗΝ ΠΟΥΣΤΙΑ (TAILORSHIP) ΤΩΝ ΔΙΑΘΗΚΩΝ.Δ


ΔΑΙΔΑΛΟΣ = Η ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ/ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ. ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ «ΤΑΪΤΑ». ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΤΑ ΠΑΛΙΡΡΟΪΚΑ ΚΥΜΑΤΑ «ΤΑΪΝΤΑΛ» (TIDAL WAVES). ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ.


ΔΑΙΜΩΝ = ΑΔΑΜΑΣ, ΑΔΑΜΑΝΤ(Α)Σ, ΔΙΑΜΑΝΤΙ, DIAMOND (αγγλικά). ΣΤ’ ΑΓΓΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ: «ΠΟΛΕΜΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ» ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ: «ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙ».


ΔΑΜΑΤΩΡ = Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ «ΔΗΜΗΤΡΑ». ΤΟ ΝΑ ΔΑΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ, ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΕΙΔΗ ΦΥΤΩΝ ΗΤΑΝ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΕΞ ΟΥ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΞΗΜΕΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΔΩΔΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ: ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ. ΕΚ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΛΕΞΗΣ /ΡΙΖΑΣ «ΔΑΜΑF»- ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ «ΔΑΜΑΣΤΗΣ» («ΔΑΜΑΖΩ»), «ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ», «DOMEST»- /DOMESTIC (DOMESTICATE = ΕΞΗΜΕΡΩΝΩ, ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΩ, ΕΞΟΙΚΕΙΩΝΩ), ΚΑΙ, «ΠΑΝΔΑΜΑΤΩΡ». ΙΣΩΣ ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΜΑΣΤΙΧΑ» ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΕΞΟΙΚΕΙΩΜΕΝΗ». «ΑΔΑΜΑΣ» ΔΗΛ. ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑΝ, «ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ», ΑΚΟΜΑ ΚΙ Η ΛΕΞΗ «ΑΓΑΜΗΤΟΣ» (ΑΡΡΕΝ/ΘΗΛ) ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ». ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ /ΡΙΖΑ DOMEST- ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝ. ΛΕΞΗ «ΔΟΜΕΣ». ΕΠΙΣΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΛΗΓΕΙ ΣΕ -ESS, ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΔΑΜΑΤΡΕΣ». ΕΚ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΑΡΘΡΟ «THE» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠ’ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΔΑΜΑΤΕΡ», «ΔΑΜΑΤΩΡ» = THE MASTER = Ο ΔΑΜΑΣΤΗΣ.


ΔΕΛΦΥΣ, ΔΕΛΦΟΙ, ΔΕΛΦΙΝΙ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΔΙΑΒΟΛΟΣ.

ΔΕΡΒΙΣΗΣ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΔΙΑΒΟΛΟΣ.


ΔΕΡΝΩ = ΓΔΕΡΝΩ, ΠΡΟΚΑΛΩ ΕΚΔΟΡΑ/ΕΚΔΟΡΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΕΧΩ ΗΔΗ ΔΙΑΔΩΣΕΙ, ΟΠ'ΟΤΕ ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ 8-ΧΡΟΝΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ: "ΘΑ ΣΕ ΔΕΙΡΩ ΖΩΝΤΑΝΟ!", ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΑ! :ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΑΛΒΑΝΟΥ ΧΑΦΙΕ!


ΔΕΣΠΟΙΝΑ /-Σ, «Η ΚΥΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ» = D’ESPIONAGE, THE HARLOT OF ESPIONAGE = LA CHARLOTTE D’ ESPIONAGE = Η ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ - ΠΟΡΝΗ ( D’ESPIONAGE - ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ : ΟΜΟΗΧΑ, ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ). ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΗΜΜΑ (ΔΕΣΠΟΤΗΣ).

ΔΕΣΠΟΤΗΣ / δεσηπότες, DES(H)POT, πληθ.: DESHPOT(E)S = ΔΙΑΦΘΟΡΕΑΣ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ, ΣΑΠΙΟΣ. ( ΔΕΣΠΟΤΕΣ  = ΣΕΣΗΠΟΤΕΣ ).
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ (25-6-2010) ΕΜΠΝΕΥΣΗ, Η ΛΕΞΗ "ΔΕΣΠΟΤΕΣ" ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΣΕΣΗΠΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΣΑΠΙΣΜΕΝΟΙ, ΣΑΠΙΟΙ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Ο ΕΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΕΙΝΑΙ "ΔΕΣΠΟΣ" (= ΣΕΣΗΠΟΣ). Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ "Σ" ΣΕ "Δ" ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ -ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ- ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ "Σ" ΜΕ S ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΚΑΜΠΥΛΗ, ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΤΟ "δ" (ΔΗΛΑΔΗ το  S  ΜΕΤΕΓΡΑΦΗ ΩΣ  δ ). ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟ ΕΧΩ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ- ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ). ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΡΗΜΑ: DESPOJAR (ΝΤΕΣΠΟΧΑΡ) ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΙΑΦΘΕΙΡΩ».
Η ΕΚΦΡΑΣΗ «ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ, ΠΑΝΑΓΙΟΤΗ(ΤΑ)!» ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΥΧΟΝΤΟΣ ΔΕΙΛΟΥ ΠΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ, ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΤΟΥ (ΤΟΝ ΤΥΡΑΝΝΟ ΤΟΥ) «ΑΥΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΤΗΤΑ», ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ -ΔΥΣΤΥΧΩΣ- ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΠΕ ΩΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΟΥΤΑ. Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΧΕΙ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΙΣΧΥ (ΑΟΡΙΣΤΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ).


ΔΗΜΗΤΡΑ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΔΑΜΑΤΩΡ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ή ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣ ? «DEMOCRACY IS ACTION. ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ IS AUCTION»


ΔΙΑΒΟΛΟΣ =
i) Η ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ: ΕΚ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ ΔΙΩΒΟΛΟΣ = ΔΙΚΟΡΚΟΣ, ΔΙΚΡΟΚΟΣ, ΕΧΩΝ ΔΥΟ ΠΥΡΗΝΕΣ / ΑΥΓΑ (ΩΑ), ΔΙΔΥΜΟΣ. ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΝ ΕΞ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ...

ii) ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ: ΕΚ ΤΟΥ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥ / ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΡΗΜΑΤΟΣ: DEVOILER = ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ, ΞΕΓΥΜΝΩΝΩ, ΕΚ-ΠΕΠΛΩΝΩ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ / ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΑΦΑΝΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΑ ΠΕΠΛΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟ. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΙΔΑ !!! Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ !!!
ΙΣΩΣ : ΕΚΠΤΩΤΟΣ = ΕΚΠΕΠΛΟΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ: ΕΚΠΕΠΤΟΣ).

iii) ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ DELVIS, ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ:
ΔΙΑΒΟΛΟΣ = Ο ΔΕΛΦΙΝ, ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ. ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΥΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠΙΑΣΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ π.χ. ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠ’ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ / ΕΥΕΛΙΞΙΑΣ ΤΟ «ΑΥΤΟΦΩΡΟ»). ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ Η ΛΕΞΗ «ΔΙΑΒΟΛΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΚ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ DEVIL, DEVILS (ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ) Η ΟΠΟΙΑ, ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ, ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΔΕΛΦΥΣ» = (ΤΑ) ΔΕΛΦΙΝΙΑ (πβλ.: ΔΕΛΦΟΥΣ, «ΔΕΛΦΟΙ») ΛΕΞΗ ΕΚ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΛΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ: DERVISH (ΔΕΡΒΙΣΗΣ), DELICIOUS, και: ΤΡΕΛΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΣΤΡΕΒΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ :ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: «Ο ΔΕΛΦΙΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ» (ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ SOUL) ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΝ ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ: «Ο,ΤΙ ΑΥΤΟΜΟΛΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ» (...!) Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΩΦΕΛΙΜΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ..
Η ΕΚΦΡΑΣΗ «ΑΝΕΜΟΜΑΖΩΜΑΤΑ, ΔΙΑΒΟΛΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ» ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ «ΔΙΑΒΟΛΟΣ» = ΔΕΛΦΙΝΙ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΣΚΟΡΠΙΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΞΕΧΥΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΜΟΙ.


ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ = ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. Ο ΜΙΛΗΜΕΝΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΡΙΚ.


ΔΙΑΚΟΣ, DEACON = Ο ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ. ΕΚ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ «BEACON» Ή ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ «ΔΙΑΤΤΩΝ». ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΔΙΑΚΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΙΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ. ΣΤ’ ΑΓΓΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΗΜΑ «BECKON» = ΚΑΝΩ ΝΕΥΜΑ / ΣΗΜΑΤΑ. ( BECKON = BEACON = DEACON ).


ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ = Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ. ΜΑ ΠΏΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ‘ΧΕΙ Ή ΠΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ Ή ΚΑΚΟ ? «ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ» ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΕΩΣ «ΔΙΟΣ ΚΡΙΣΙΣ» Η ΟΠΟΙΑ, ΣΤ’ ΑΡΧΑΙΑ, ΘΑ ΠΡΟΦΕΡΟΤΑΝ «ΤΖΟΣ ΚΡΑΪΣΙΣ» ( ΔJOS CRISIS ). ΜΟΛΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΠΙΘΑΝΗ ΠΗΓΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ «JESUS CHRIST». ΤΖΟΣ ΚΡΑΪΣΙΣ, ΔΙΟΣ ΚΡΙΣΙΣ, «ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ» ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ...


ΔΙΑΜΑΝΤΙ, DIAMONT = Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΣΤ' ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΔΙΑΤΤΩΝ" Ή "ΔΙΑΤΤΟΝ(T)", ΕΞ ΑΜΕΣΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΙΠΤΟΝΤΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝOΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ. ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑ ΑΔΑΜΑΣ.


ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ = ΔΙΑΠΕΡΕΣ = ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ CHAMBER, JUMPER ΕΛΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΛΕΞΗ.


ΔΙΑΣ = ΖΕΥΣ. Η ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΟΜΟΙΟΤΗΣ ΜΙΑΣ ΕΚΦΟΡΑΣ ΤΟΥ "ΖΕΥΣ" (ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ) ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "JEWS" ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΑΙΑ.. ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΙΝΟΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΣ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...


ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΩ = ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ «ΤΖΑΦΕΝΤ», ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΟΣ ΩΣ «ΔΑΥΙΔ», ΥΠΗΡΞΕ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΠΟΥ Η ΕΚΦΡΑΣΗ «ΕΞΟΥΣΙΑΖΩ» ΕΓΙΝΕ «ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΩ».


ΔΙΑΦΩΤΙΣΙΣ = ΠΑΡΟΧΗ ΕΥΠΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΩΝ. ΠΗΓΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΣΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, Η ΑΓΙΑ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ (=Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΛΟΣ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ), ΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, Ο ΠΛΕΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΒΑΡΔΙΑΣ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΡΟΥΡΑΣ «ENLIGHTENMENT» (ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ) ΕΥΡΗΚΕ ΜΙΑΝ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΔΙΑΔΟΧΟ ΣΤΗΝ ΕΜΠΡΟΣΘΟ-ΦΥΛΑΤΤΟΥΣΑ «ILLUMINATION» (ΦΩΤΑΓΩΓΙΑ / ΕΠΙΛΑΜΠΡΥΝΣΙΣ) Η ΟΠΟΙΑ, ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ, ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ, ΤΗΝ ΛΕΞΗ «ELIMINATION» ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ «ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ» ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΠΕΡΙΛΑΜΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ, ΣΤΗΜΕΝΟ, ΦΤΙΑΧΤΟ ΚΑΙ ΦΡΙΧΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. ΔΕΙΤΕ ΛΗΜΜΑ ILLUMINATION. ΟΣΟ ΓΑΜΑΝΕ & ΠΛΗΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΥΦΛΩΜΕΝΟΙ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΛΗΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΘΥΤΕΣ, «ΑΘΩΟΙ» ΕΠΙ 18 ΕΤΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΩΝ ΕΛΕΕΙΝΩΝ…


ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ = ΜΑΣΤΙΞ. (ΣΚΟΠΟΣ = ΤΟ ΜΕΣΟΝ.) ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ «ΜΑΣΤΙΞ» ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ «ΤΖΑΣΤΙΞ» (JUSTICE (ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ «ΤΖΑΣΤΙΣ») = ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ).


ΔΙΟΝΥΣΟΣ = ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΤΙΘΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ «ΔΙ(Α)» + «ΟΝΥΣΣΩ», ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΟΙΓΕΙ». ΤΟ ΑΠΑΡΕΜΦΑΤΟ ΤΟΥ «ΟΝΥΣΣΩ» (ΕΚ ΤΟΥ «ΟΝΥΞ») ΓΙΝΕΤΑΙ «ΟΝΥΞΩ» ΚΑΙ ΤΟ «ΔΙΟΝΥΞΩ» ΓΙΑ ΕΥΦΩΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ «ΔΙΑΝΟΙΞΩ». ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗΣ. ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ «ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ». ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΪ, ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ Τ’ΑΜΠΕΛΙ.


ΔΙΠΛΑΣΙΟΣ, ΔΙΠΛΑΣΙΟΝ = ΑΓΓΛΙΚΑ: DOUBLE. ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΝΟΣ (DEVIL) ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.


ΔΟΞΑ, ΔΟΞΑ ΚΥΡΙΟΥ = ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ:
I) «DOLLAR» (ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ) ΚΑΘΟΤΙ ΤΑ ΔΥΟ «Λ» (LL) ΠΡΟΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΓΑΜΜΑ, F (ΓΓ), δηλαδή: Ξ ή ΣΤ ή ΤΣ ή ΣΚ.
II) «ΔΟΛΙΟΣ», ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: «ΔΟΛΙΑ», ΚΑΘΟΤΙ ΕΣΤΙΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΙΣ («ΔΟΞΑ») ΔΟΛΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΔΟΛΟΣ = ΚΑΚΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ, όπως στις λέξεις «ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ», «ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ».
ΙΙΙ) ΚΑΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ «THE GLORY OF GOD» ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ «ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ» ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Β΄ ΧΡΟΝΙΚΩΝ ε΄ 14 ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ: «ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΘΕΟΥ» = ΤΟ ΘΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ, THE BLURRY OF GOLD. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΕΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΙΣ & ΕΣΚΕΜΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΙΣ «ΓΡΑΦΕΣ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑ-ΜΕ-ΣΤΟΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΠΟΥ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ «BLURRY» ΩΣ «GLORY» ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΘΩΑ Σ’ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΤΙ ΑΘΩΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΛΕΓΕΩΝΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ» ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ ΩΣΤΕ, ΕΚ ΝΕΟΥ, «ΝΑ ΜΗΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΩΣΙΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΦΕΛΗΣ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ («ΘΕΟΥ»)». ΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑΜΠΟΣ.


ΔΟΥΛΟΣ = ΔΑΥΛΟΣ (ΜΑΛΛΟΝ). ΕΦΟΣΟΝ Ο «ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΙΣΧΥΕΙ: ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΙΣ (ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ) = ΥΠΟΔΑΥΛΙΣΙΣ.


ΔΡΑΚΩΝ, DRAGON = ΔΙΑΤΤΩΝ. ΟΙ ΔΙΑΤΤΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΦΩΤΙΕΣ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ. Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΣΑΥΡΕΣ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ «ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ» ΙΣΩΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ, ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΝΕ Ο «ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΤΡΟΜΟΥ» ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΥΡΩΝ & ΔΙΑΤΤΟΝΤΩΝ («ΔΡΑΚΟΝΤΩΝ»). ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΣΗ ΑΥΤΗ, ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ «ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑ» ΩΣ ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ ΛΙΘΟΙ.Ο ΔΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΚΟΣ, ΕΠΙΣΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΝΕΥΕΙ ΤΗι ΒΟΗΘΕΙΑι ΦΩΤΙΑΣ. ΔΕΣ ΛΕΞΗ ΔΙΑΚΟΣ.


ΔΩΡΟ = ΣΗΜΑΙΝΕΙ: «ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ» = D’ORO. ΑΝ ΚΑΥΧΩΝΤΑΙ ΠΩΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΤΙ ΔΩΡΟ, ΠΡΟΣΟΧΗ: ΙΣΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ «ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ» ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ ...Ε


ΕΓΚΛΗΜΑ =ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ: «UGLY MAN» = ΑΣΧΗΜΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΧΗΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ, ΤΕΛΙΚΑ, ΚΑΚΟΥΡΓΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ‘ΣΑΙ ΑΣΧΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.. (Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΦΟΒΕΡΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ: ΦΩΝΗΜΑ - ΕΓΚΛΗΜΑ - ΠΟΡΙΣΜΑ.)


ΕΔΕΜ, ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ, GARDEN OF EDEN = ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΖΗΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΔΕΣ ΛΕΞΗ ΗΔΟΝΗ


ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΑΡΧΗ) = ΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΑΡΧΗ ΙΣΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ( = ΑΕΤΟΙ ). ΒΟΗ ΘΕΙΑ!: ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ !


ΕΚΑΝΕ ΘΑΥΜΑΤΑ (Ο ΧΡΙΣΤΟΣ) = Η ΠΛΕΟΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΦΗΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, ΚΑΘ'ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΤΙ ΓΑΜΟΥΣΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟ «ΓΑΜΑΩ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ» (π.χ.) ΛΕΓΕΤΑΙ «Ι ΑΜ DOING JUDAS» ( DO = ΚΑΝΩ ). ΤΟ: «ΕΚΑΝΕ ΘΑΥΜΑΤΑ» ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΑΠ’ΤΟ «DOING MIRACLES». ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ «PERFORM» (ΔΙΑΠΡΑΤΤΩ) KAI «PERFORE» (ΔΙΑΚΟΡΕΥΩ) ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΔΕΩΝ), ΕΚ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ, ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΟ (AMBIGUOUS) ΣΑΠΙΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ (SACRED GROUND). ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ «ΛΕΞΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΛΙΨΗ» ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ: «MIRACLE» ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΜΕΙΡΑΚΙΟΝ, ΠΑΙΔΙ, ΕΦΗΒΟΣ. Η ΡΕΤΣΙΝΙΑ / ΦΗΜΗ «ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ή ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΚΑΘΟΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΑΨΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΛΕΓΕ «ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΜΕΙΡΑΚΙΑ/ ΜΙΚΡΑΚΙΑ) ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ». ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΛΕΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΩΣ «ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ» ΚΑΘ’ΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟΝ ΖΟΥΣΕ, ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΝΑ «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΑΦΟΤΟΥ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΟ ΕΧΩ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΩ «ΑΝΤΙΠΟΛΟΣ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ» Ή, ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΚΡΙΒΗ ΟΡΟ: «ΤΟ ΣΥΜΠΑΣΧΕΙΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ & ΘΕΜΑΤΟΣ: MISPLACED COMPASSION» ΔΗΛΑΔΗ: ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΒΡΑΙΕΣ ΑΡΣΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΗΛΕΕΣ ΤΣΟΥΛΕΣ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ.. ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ,ΕΚ ΤΟΥ ΡΗΜΑΤΟΣ «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ» (ΚΗΔΟΜΑΙ) ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ Η ΛΕΞΗ «ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ» (ΚΗΔΕΥΤΗΣ).


ΕΚΘΗΛΥΝΣΙΣ, EXCELENCE. Ο ΟΡΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΙΤΘΕΥΣΗ ( = PROSTITUTION, ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΠΡΟΣΤΥΧΗ ) OΡAMATIZONTAI TA ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ, «ΤΗΕ CENTERS OF EXCELENCE», ΔΗΛΑΔΗ: ΤΑ «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΘΗΛΥΝΣΗΣ». Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ: «Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΚΡΥΒΟΤΑΝΕ ΚΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝΕ». ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ «FREUDIAN SLIP». ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ, ΟΤΑΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΖΗΤΗΣΙΣ, ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΔΡΑ ΠΕΟΘΗΛΑΣΜΟΥ . ΙΣΩΣ, ΔΕ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟΝ ΕΚΕΙΝΟΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΝΑ ‘ΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΔΡΕΣ (ΚΩΛΟΥΣ), ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΘΗΛΥΝΣΕΩΣ. ΟΙ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ. ( !!! )


ΕΚΚΛΗΣΙΑ = ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ: ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ & ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. «ΛΑΒΕΤΕ, ΦΑΓΕΤΕ, ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΔΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ».


ΕΚΛΕΚΤΟΣ, «Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» = Ο ΗΔΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΚΑΛΠΙΚΕΣ (ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ) ΟΤΑΝ Η ΝΟΘΕΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ: «Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΛΟΓΗΣ. Η ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ».


ΕΛΕΗΜΩΝ = Α) Ο ΣΥΓΧΩΝΕΥTIKΟΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΩΣΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΧΡΥΣΟΣ. Β) Ο ΜΗ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΣ. ΣΤ’ ΑΓΓΛΙΚΑ: MERCIFUL GOD = MERGIBLE GOLD ( «ΕΛΕΗΜΩΝ ΘΕΟΣ» = Ο ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΜΕΝΟΣ /ΛΕΙΟΥΜΕΝΟΣ ΧΡΥΣΟΣ). ΔΕΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ ΛΗΜΜΑ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ (ANNIHILATOR).


ΕΛΙΞ = ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ «ΑΓΡΙΜΙ», ΕΞ ΟΥ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ «ΕΛΙΚΩΝ(ΑΣ)».


ΕΛΛΕΓΧΟΣ = ΣΥΝΤΙΘΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΕΝ + ΛΟΓΟΣ (ΛΟΓΧΗ, ΛΟΓΧΟΣ): «ΕΛΛΕΓΧΟΣ» ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΠΛΗ ΔΥΝΑΜΗ (ΟΜΑΔΑ, ΦΡΟΥΡΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΕΡΕΥΝΑ.


ΕΜΠΑΙ ΓΙΑΧΒΕ = (ΕΒΡΑΪΚΑ) «ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ». «ΕΜΠΑΙ» = ΔΟΥΛΟΣ. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ = ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ». ΟΜΩΣ, «ΔΙΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟΝ (=ΟΦΙΝ) ΟΥΚ ΑΝ ΕΜΠΑΙΗΣ» (ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ) = ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΙΔΙ. ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ, ΑΛΛΩΣΤΕ, «ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΑΝΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ». ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑ ΕΜΠΑΙΖΩ.

ΕΜΠΑΙΖΩ = ΞΕΓΕΛΩ, ΚΟΡΟΪΔΕΥΩ, ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΩ, ΑΓΟΡΑΖΩ. ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ «ΞΕΓΕΛΩ» ΚΑΙ «ΑΓΟΡΑΖΩ» ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ, ΔΗΛ. «ΑΠΟΣΠΩ ΕΚ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ» & «ΕΝΤΑΣΣΩ ΣΕ ΑΓΕΛΗ» ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, ΑΡΑ «ΕΜΠΑΙΖΩ» ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΩ», «ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΩ».


ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ = ΥΒΡΙΣ. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΥΒΡΙΣΤΗΣ.


ΕΝΘΑΡΡΥΝΩ, ΕΓΧΑΡΡΥΝΩ = ΕΠΙΣΠΕΥΔΩ, ΕΠΙΤΑΧΥΝΩ. ΕΚ ΤΩΝ ΕΝ + ΧΑΡΗ. ΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΗΜΜΑ ΧΑΡΗ.


ΕΝΤΕΡΑ = ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ONDULA = ΚΥΜΑΤΑ, ΚΥΜΑΤΙΣΜΟΙ.


ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ = ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ «DETERIORATION» (De-terior-ation) ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ, ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ «TERIOR», TERROR = ΤΡΟΜΟΣ. ΑΡΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ: ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ = ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.


ΕΞΟΡΙΑ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ.

ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ /-ΕΝΟΣ, ΕΞΟΡΚΙΖΩ, ΕΞΟΡΙΣΜΟΣ /-ΕΝΟΣ, ΕΞΟΡΙΖΩ.
ΟΠΟΤΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΝΤΕΜΟΝΤΕ (ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ-ΤΗΤΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ, ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ. Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ή ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ. ΟΤΑΝ Η ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ή ΟΤΑΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΗΘΙΚΟ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΕΧΕΙ «ΣΠΕΙΡΕΙ» Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ, ΤΟΤΕ Ο ΕΞΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ «ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ». ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΡΙΖΕΙ Ή ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΡΚΙΖΕΙ. ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΟΪΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΞΙΚΟ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΕ ΣΟΦΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ. ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ, ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΠΩΣ Ο «ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ» ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠ’ΤΗ ΛΕΞΗ «EXORCIST» (ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ) ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:  Ε Ξ Ω Σ Ι Σ = ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ-ΔΙΩΞΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ. ΑΡΑ:

ΕΞΟΡΚΙΣΤΗΣ, EXORCIST = ΤΟ ΕΝΖΩΟΝ ΜΕΣΟΝ ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ: Ε Ξ Ω Σ Ι Σ .


ΕΞΟΣΕΤ, EXOCET = EXORCIST, ΟΝΟΜΑ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. O «ΕΞΟΡ(K)ΙΣΤΗΣ».


ΕΠΑΡΚΕΙ = ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ = ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ. ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ… ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ /ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ, ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑ ΥΠΑΡΞΗ.


ΕΠΑΦΗ = ΣΤ’ ΑΓΓΛΙΚΑ / ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ Η ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ «CONTACT» ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «CONDUCT» ( ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ: ) ΣΥΝΑΓΩΓΗ. ΔΙΟΤΙ ΓΑΡ Η ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΗΤΟ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΗΣ ΤΟΥΣ.


ΕΡΗΜΩΤΗΣ = ΕΡΕΙΠΩΤΗΣ. ΕΡΗΜΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΡΗΜΑΔΙ = ΧΕΙΜΑΔΙ = ΛΕΙΒΑΔΙ (= ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΜΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ή ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥ)!


ΕΡΙΣ = ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ. ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ «ΕΧΙΣ» = ΦΙΔΙ (ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛ). ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ. ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ, ΕΧΟΥΜΕ: ΕΡΙΔΕΣ = ΕΧΙΔΕΣ (ΕΧΙΔΝΕΣ). ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΝ !


ΕΡΜΗΣ = HERMES / FERMES / THERMES (ΘΕΡΜΕΣ) / ΕΛΜΙΝΣ, VERMES (= ΣΚΟΥΛΗΚΙ, Ο ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ ΕΙΝΑΙ: VORMA, ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΣΤΙ: ΒΡΟΜΑ, ΒΡΩΜΑ = ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ). FERMER ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΚΛΕΙ(Ν)Ω».
Ο ΕΡΜΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΥ / ΚΛΕΙΣΤΟΥ, ΤΟΥ ΕΡΜΗΤΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΥΦΟΥ, ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ. Π.χ. «ΕΡΜ-ΑΡΙ-ΟΝ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ.
Η ΛΕΞΗ "ΕΡΜΗΣ" ΣΤΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΩΣ "ΕΛΜΙΝΣ" = ΣΚΟΥΛΗΚΙ. Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΩΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΟΛΑΤΙΝΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΙΝΑΙ: FERMENTATION, ΕΚ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΟΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ: FORMAGGIO (= ΤΥΡΙ, ΤΥΡΟΣ), ΚΑΙ Η (ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ) ΛΕΞΗ: "ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΝ" (ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ "ΖΥΜΩΣΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΘΕΝΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ). ΕΚ ΤΟΥ "ΕΡΜΗΣ" ΚΑΙ Ο ΜΕΡΜΗΓΞ, ΤΟ ΚΟΙΝΟ/ΓΝΩΣΤΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙ (ΦΟΡΜΙΓΞ).


ΕΣΠΕΡΙΤΙΣ ΑΥΡΑ / ΩΡΑ > (Ε)ΣΠ(Ε)ΡΙΤ(Ι)Σ > ΕΣΠ(Ε)ΡΙΤ, (Ε)ΣΠΙΡΙΤ, με λατινικούς χαρακτήρες: ESPRIT (γαλλικά: ΠΝΕΥΜΑ), SPIRIT (αγγλικά: ΠΝΕΥΜΑ), SPRITE (αγγλικά: ΠΝΕΥΜΑΤΑΚΙ, ΞΩΤΙΚΟ). ΑΝ ΚΑΙ, ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ, «SPIRIT» ΣΗΜΑΙΝΕ, ΛΟΙΠΟΝ, «ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΩΡΑ» = Τ’ ΑΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΔΕΙΛΙΝΟΥ, ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕΤΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΚΑΙ «ΕΥΕΞΑΠΤΟ».


ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ = Ο ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ. («ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ», ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΒΑΝΔΑΛΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ!)


ΕΥΛΑΒΕΙΑ = ΝΟΗΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ, ΠΡΟΣΟΝ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟΥ. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΦΡΕΝΟΕΒΛΑΒΕΙΑ.


ΕΥΛΟΓΙΑ = ΠΑΡΟΧΗ ΕΥΠΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΩΝ, ΚΑΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΕΚ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ: «GOOD REASON». ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΣΥΝΗΘΩΣ «ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ». ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΝΟΗΘΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΑΝΔΡΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ -ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ & ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑι- ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΕΣ. «ΔΟΣ ΜΟΙ ΕΥΛΟΓΙΑ» = «ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ»... ΟΧΙ ΔΑ ΚΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ... ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ! ΔΕΣ Λ. ΔΙΑΦΩΤΙΣΙΣ, ILLUMINATION, ENLIGHTENMENT.
ΑΡΑ:
ΕΥΛΟΓΩ = ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: "ΨΙΛΟΚΟΒΩ" ΕΚ ΤΟΥ: "ΚΟΒΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ".


ΕΥΣΕΒΙΑ = ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΗ, ΘΕΟΥΣΑ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΘΕΟΣΕΒΕΙΑ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΕΜΕΝΕ ΑΓΑΜΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΑΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ -ΔΕ- ΚΑΙ Η ΑΓΑΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ, ΚΑΤΕΛΗΓΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΣΒΙΑ. Η ΛΕΞΗ ΛΕΣΒΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΥΣΕΒΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΠΟΔΑΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΕΥΣΕΒΙΑ, ΕVΣΕΒΙΑ, δηλ. ΕΛΣΕΒΙΑ ΚΑΙ, ΛΟΓΩ ΕΥΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ, ΛΕΣΒΙΑ. ΑΝ ΚΑΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ /ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΛΕΣΒΟΣ» ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΛΕΞΗ «ΛΑΣΒΑ» ΕΚ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΒΑ (ΑΡΑ ΚΑΙ: ΦΑΒΑ), ΛΑΣΠΗ.Ζ


ΖΑΒΟΛΙΑ = ΔΙΑΒΟΛΙΑ’,ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ.ΔΕΣ: ΔΙΑΒΟΛΟΣ.


ΖΑΓΑΡΙ = ΖΩΟΝ. ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΖΕΥΓΑΡΙ» ΑΦΟΥ ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΝΕ ΑΝΑ ΖΕΥΓΗ (ΑΡΣΕΝΙΚΟ-ΘΗΛΥΚΟ). ΠΙΘΑΝΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΖΑΧΑΡΗ" ΑΦΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗΝ "ΔΩΡΟΔΟΚΟΥΝΤΑΙ " ΖΩΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΛΟΓΟ.


ΖΗΛΟΤΥΠΟΣ = Ο ΖΗΛΙΑΡΗΣ, ΑΥΤΟΣ «ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ» ΚΑΙ ΔΙΟΓΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΞΗ. (ΤΟ) ΖΗΛΟΤΥΠΟΝ (ΘΕΙΟΝ) = ΑΥΞΗΤΙΚΟΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ.Η


ΗΔΟΝΗ = ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ. Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΕΞΗ «EDEN» (GARDEN OF EDEN) ΜΑΛΛΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΗΔΟΝΗ». Ο «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ «ΚΗΠΟΣ ΤΩΝ ΗΔΟΝΩΝ».


ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ = EL ECTRICITY = Η ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ, Η ΠΟΛΩΣΗ.


ΗΛΙΘΙΟΣ = EL IDIOT = Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ( = Ο ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ).


ΗΜΙΣΥ = ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΛΕΞΗΣ «HALF» (CHALX, CHAVF, HAΛF) ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ «ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ».
HALF ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΜΙΚΡΟΣ» Ή «ΜΙΚΡΟ» ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ «CALF» (=ΖΕΣΤΟ) ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΖΩΩΝ («ΖΕΣΤΟ» ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ -ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗΣ- ΖΕΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ). ΕΠΟΜΕΝΩΣ,: «ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ» = ΜΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο ΨΕΥΤΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΛΟΣ: ΑΝΑΜΑΣΑ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.Θ


ΘΑΛΑΣΣΑ = Η ΛΕΞΗ, ΣΑΦΩΣ, ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ BALANCE ( = ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ). ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΠΩΣ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΑΛΟ ΒΑΡΟΣ (BALANCE ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΛΕΞΗ ΜΕ ΤΟ "ΒΑΡΟΣ" ΣΤΑ ΝΕΟΛΑΤΙΝΙΚΑ). ΤΟ ΝΕΡΟ, ΔΕ, ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ (ΛΟΓΩ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ). ΑΡΑ «ΘΑΛΑΣΣΑ» = ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑ ΚΟΥΤΡΟΥΒΑΛΑ (COUNTERBALANCE).


ΘΑΜΠΟΣ = «BLURR» ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΕΞ ΟΥ ΚΙ Η ΛΕΞΗ «BLUE» (ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΧΡΩΜΑ). ΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΚΥΡΙΟΥ.


ΘΑΥΜΑ =
Α) ΚΑΥΜΑ, CAUMA, ΚΩΜΑ, ΧΩΜΑ. ΚΩΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΥΡΥ ΚΑΥΜΑ, ΔΗΛ. ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΕΓΚΑΥΜΑ. Η ΛΕΞΗ «ΘΑΥΜΑ» ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΥΣΤΙΚΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ» ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑΥΜΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, Ή: ΚΑΥΜΑ. ΑΠΟΡΩ, ΔΕ, ΠΩΣ Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΚΑΝΕ «ΘΑΥΜΑΤΑ» ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΕΗΛΑΤΗΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟΝ.
Β) ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΕ, ΚΑΙ ΕΤΕΡΑ ΣΥΓΧΥΣΙΣ: ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΩΣ «ΘΑΥΜΑ» ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΘΕΙ Η ΛΕΞΗ «MIRACLE» (12 ΕΤΕΣ ΠΑΙΔΙ / ΕΦΗΒΟΣ). ΕΔΩ, ΟΜΩΣ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ «ΜΕΙΡΑΚΙΟΝ». ΟΠΟΥ MIRACLE ΥΠΟΝΟΕΙΤΑΙ: «ΠΑΙΔΙ-ΘΑΥΜΑ».


ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ = Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΩΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΙΣΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ: «ΗΜΙΘΕΟΣ»


ΘΕΙΟΝ = SULPHUR, ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΘΕΙΟΝ (S) ΚΟΙΝΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΩΣ ΘΕΙΑΦΙ. «ΜΗΝ ΒΛΑΣΦΗΜΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΙΑ!» = «ΜΗ ΒΑΖΕΤΕ ΦΩΤΙΑ! :ΕΥΦΛΕΚΤΑ ΥΛΙΚΑ.». ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ, ΕΝΑ ΜΙΓΜΑ ΘΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΙΤΡΙΚΟΥ ΚΑΛΙΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΟ ΩΣ ΜΕΣΟ ΚΑΥΣΗΣ / ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΙΩΝ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «OCTOBER SKY» («ΟΝΕΙΡΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ») ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ (ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ). ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΜΕΣΟ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΙΤΕ ΛΗΜΜΑΤΑ ΑΜΜΟΣ, ΘΕΟΣ.


ΘΕΛΗΜΑ / __ ΘΕΟΥ = ΟΙΝΟΣ, ΝΕΚΤΑΡ, ΚΡΑΣΙ, ΟΙΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥ («ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ»). «ΑΠΟ ΚΡΑΣΙ», «ΕΞ ΟΙΝΟΥ» ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΘΕΪΚΟΣ» ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ: «DIVINE», «DIVINO» = DI VINO.


ΘΕΟΔΩΡΑ = ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΣΧΕΤΟ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ, ΕΚ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ DE + ODORA, (ΑΠΟ + ΟΣΜΗ). ΒΡΕ ΤΗΝ BEAU MEC «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ»...


ΘΕΟΣ, GOD = ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΙΑΣ ΦΥΛΗΣ (Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ). ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, Η ΛΕΞΗ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ. «ΘΕΟΣ» = ΖΕΥΣ, DEUS, DEVS, ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ KAI ΤΟ ΘΕΙΟΝ (ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΘΕΙΟΝ). ΣΤ’ΑΓΓΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΟΗΧΕΣ ΤΗΣ ΛΕΞHΣ «ΘΕΟΣ» (GOD). ΟΙ 8 ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ: GOLD, GOAD, GUARD, GOAT, GOOD, JEWS, GUTS, COD ΕΙΝ’ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΤΟY ΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ Ο «ΘΕΟΣ» ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΩΝ.
i) «GOLD» ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΧΡΥΣΟΣ», ΚΙ ΑΥΤΟ ΥΠΟΝΟΕΙ ΚΑΘΕ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΤΗΝ «ΘΕΟ»-ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΥΛΙΣΤΗΣ ΩΝ ΚΑΙ «BAD TO THE BONE» (ΑΡΑ ΚΑΙ: ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΣ).
ii) «GOAD» ΕΙΝ’ Η ΒΟΥΚΕΝΤΡΑ, Η ΚΕΔΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΕΩΣ: «ΣΚΛΗΡΟΝ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΑ (ΚΕΔΡΑ) ΛΑΚΤΙΖΕΙΝ» (Πράξεις Αποστ θ΄ 5). ΤΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΕΛΑΖΕΙ (ΕΜΠΑΙΖΕΙ) ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ. Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΦΥΛΩΝ ΩΣ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΕΥΤΗ & ΘΕΤΗ: ΜΑΚΡΟΘΕΝ ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ‘ΧΕΙ.
iii) «GUARD» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΑ, ΦΡΟΥΡΟΣ, ΦΥΛΑΞΗ, ΦΥΛΑΚΗ (ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ), ΣΚΟΠΙΑ, ΒΑΡΔΙΑ. ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝ’ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΕΜΠΟΛΕΜΟΣ ΝΑ‘ΧΕΙ ΩΣ ΙΔΕΩΔΕΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ. Η ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΦΡΑΣΗ «LISTEN TO THE GUARDS AND STAY IN THE SHADOWS !» = «ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ («ΘΕΟΥΣ») ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΑΘΕΑΤΟΣ !» ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΣΤΟΥΣ «ΧΩΝΟΝΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ» ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΚΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΙΣΔΥΟΝΤΕΣ (TRESSPASSENGERS). O ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ «ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ» ΤΟΥ ΛΕΕΙ: «ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙΣ ΜΟΥ» («FORGIVE ALL OF OUR TRESSPASSINGS») ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΔΕΙΞΙΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΧΑΪΔΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟΑΘΩΩΝΕΤΑΙ ΘΕΟ-ΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥ ΜΕ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΥΣ. «ΓΛΕΙΦΕ-ΓΛΕΙΦΕ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ !»
iv) «GOAT» ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΑΓΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ «ΠΑΡΑΞΕΝΙΕΣ», ΟΙ ΣΤΡΑΒΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΓΩΝ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΠΑΝΤΩΣ, ΠΩΣ Ο ΤΡΑΓΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ «ΘΕΟΣ» ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ (ΔΕΣ ΛΗΜΜΑΤΑ ΑΙΜΑ ΚΥΡΙΟΥ, BLOOD OF GOD) ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΥΒΡΑΙΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠ’ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ? ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΠΟΛΕΜΩΝ & ΑΠΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ, ΤΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ κ.λπ. ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΞΑΡΧΗΣ «ΚΑΚΟΣ» Ο ΕΒΡΑΙΟΣ (ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ), ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΑΠO ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ. «GOD PROVIDES»: ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΚΟΣ, ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ.ΜΠΟΡΕΙ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ,ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΚΑΤΟΛΑΚΟΥΒΑ ΔΙ’ ΕΣΕ.
v) «GOOD» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΛΟ, ΚΑΛΟΣ. ΜΕ ΤΟΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΣΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ «ΘΕΟΣ», ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΟΣΗ «ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ» ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ, ΤΕΛΙΚΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΤΟΥ «ΘΕΟΥ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΟΥ, ΥΒΡΑΙΩΝ. Η ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΑΡΧΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, κ.λπ.) ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ. Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ: «ΚΑΛΟΣ Ο ΘΕΟΣ, ΜΑ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ !» «GOODS» ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ «ΑΓΑΘΑ» ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ...
vi) ΘΕΟΣ, ΩΣ ΠΛΗΘΙΚΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ (π.χ.: ΣΚΩΡΟΣ), ΤΕΛΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ, Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΖΕΥΣ ΕΙΝΑΙ: ΔJΟΣ. ΠΡΟΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ: (ο) ΤΖΟΥΣ, (τού) ΤΖΟΣ (και όχι: Δ-Ι-ΟΣ). ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΑΤΟΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΞΙΖΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝ’ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΩΝΤΑΙ/ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ (ΔΙΑ)ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΟΥΝ & NA ΧΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ, ΕΠΙΝΟΩΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΩΝΥΜΗ «ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ» !!!
Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΕΣΥ !!
vii) «GUTS» = ΚΟΤΣΙΑ, ΖΑΡΙΑ, ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΟΠΑΙΧΤΕΣ. «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ» /«HE HAS NO GUTS» = ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΟΝ ΠΡΟΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΙΝ! ΤΟΙΟΥΤΟΤΡΟΠΩΣ, «ΘΕΟΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟΣ/ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ/ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟΣ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΖΑΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΟΤΑΝ Ο ΚΥΒΟΣ ΡΙΦΘΕΙ (ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ ΤΩΡΑ). ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΤΑ ΖΑΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΟΤΣΙΑ (ΑΣΤΡΑΓΑΛΙΑ). ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΑΣΤΡΑ. Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ «PLAYING GOD WITH [SOMETHING]» = «ΠΑΙΖΩ [ΚΑΤΙ] ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ» ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ «ΘΕΟΣ», GOD, ΠΟΥ EINAI: ΖΑΡΙΑ, GUTS.
viii) ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟΝ ΒΑΚΑΛΑΟ (COD) ΣΤΟ ΛΗΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΘΕΟ» ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (ΤΟΥ 2008) ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ! ΜΙΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ «ΘΕΟΥ» ΛΕΞΕΩΝ, ΕΙΝ’ Ο ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ («COD» ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ). ΙΧΘΥΣ ΩΝ, ΚΑΙ «COD» ΠΛΗΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ». ΕΙΝΑΙ «ΘΕΟΣ» (COD) HIMSELF (Ο ΙΔΙΟΣ)! ΒΑΚΑΛΑΕ «ΘΕΕ»! ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΙΧΘΥ ΣOΛΟΜΟ (SALMON)!


ΘΗΡΙΟΝ, ΤΕΡΑΣ, ΚΤΗΝΟΣ = ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΗΣ, ΑΓΓΛΙΚΗΣ, «TERROR» ΛΕΞΕΙΣ. Η ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΘΗΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΙΤΙΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΟ ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠ’ΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ «BEAST» (ΤΕΡΑΣ, ΘΗΡΙΟΝ) KAI «FEAST» (ΓΙΟΡΤΗ, ΦΙΕΣΤΑ) ΠΟΥ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΗ ΛΕΞΗ. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ: «TERROR», ΤΡΟΜΟΣ = ΘΗΡΙΟΝ. ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΝΕΟΦΕΡΤΟΥΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. «ΓΙΝΕ ΚΤΗΝΟΣ ΚΙ ΕΣΥ ! ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ & ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ !»


ΘΝΗΣΚΕΙΑ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

ΘΡΗΣΚΕΙΑ = ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΒΑΣΗ ΣΕ ΕΤΥΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ «ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΩ» ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ: «ΘΡΗΣΚΕΙΑ» = ΤΡΥΚ, TRICK (= ΘΡΙΞ, ΤΡΙΧΑ). ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΣ. ΑΙΦΝΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ (ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ) ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ 2008 ΕΙΧΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ: ΙΣΩΣ Η ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΙΝ ΛΕΞΗ ΝΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ (ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ «ΝΗΣΤΕΙΑ». ΤΟΤΕ, ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ (ΠΡΟΣ ΤΑ ΟΠΙΣΩ) ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΗΧΕΙ ΩΣ «ΘΝΗΣΚΕΙΑ». ΑΦΗΝΩ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΝ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ! ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝ. ΡΗΜΑ «ΘΝΗΣΚΩ»!


ΘΥΓΑΤΗΡ, ΘΥΓΑΤΕΡΑ = DAUGHTER, DOCTOR. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΝΤΟΚΤΟΡ.I


ΙΕΡΟΝ = ΣΙΔΗΡΟΥΝ, IRON, HIERRO (spanish), ΣΧΕΡΡΟΝ / ΣΧΕΡΡΑ (εξ ων και ΣΧΑ(Ρ)ΡΑ, SIERRA, TERRA, SCREEN), ΣΤΕΡΕΟΝ, ΞΗΡΟΝ, ΣΤΕΙΡΟΝ (ΤΟ ΣΙΔΗΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΝΟ, ΕΞΑΓΝΙΣΜΕΝΟ, ΣΑΒΑΝΟ). ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ Ο ΣΙΔΗΡΟΣ ΕΙΝΑΙ FERRUM. ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ SACRO (=ΣΑΘΡΟ,ΣΑΠΙΟ) ΚΑΘΟΤΙ Ο ΣΙΔΗΡΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΚΩΡΙΑΖΕΙ.
Η ΕΚΦΡΑΣΗ «ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ» ΒΓΑΖΕΙ ΝΟΗΜΑ (ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ) ΑΝ ΟΠΟΥ «ΙΕΡΟ» ΒΑΛΟΥΜΕ «SACRO»: «ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟ !». ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΗΜΜΑ SACRO.
ΟΠΟΥ ΤΟ «ΙΕΡΟΝ» ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ «HOLY», ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ «ΣΩΛΗΝΩΤΟΝ, ΚΥΛΟΝ, ΚΥΦΟΝ, ΚΟΥΦΙΟ, ΣΚΥΤΟΝ». ΔΕΣ ΛΗΜΜΑΤΑ HOLY, ΣΚΥΤΑΛΗ, ΣΧΟΛΗ (σχόλη).


ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ = ΙΕΡΑ ΝΑΥΣ ( πτώση ΓΕΝΙΚΗ: ΙΕΡΑΣ ΝΕΩΣ ) = ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΠΛΟΙΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΟ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ WORSHIP - WARSHIP (ΔΗΛ.): ΛΑΤΡΕΙΑ - ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ...


ΙΕΧΩΒΑ, IHVH = ΤΟ ΛΑΤΡΕΥTΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΔΙΠΡΟΣΩΠΟ ΟΝ, ΘΗΛΥΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΦΥΛΗ ( ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΕΙΔΕΙΣ ΥΒΡΑΙΟΥΣ ). «IHVH» ΕΙΝ’Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ «ΙΕΧΩΒΑ» ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΝΒΙ = IHVH. Ο ΡΩΜΑΙΟΣ, ΑΝ ΠΟΤΕ ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ «IHVH» ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ, ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΕΙΣ ΒΟΡΑΝ ΛΕΟΝΤΩΝ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΤΟΥΣ. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΙΕΧΩΒΑ ( IHVH ). ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΕΞΗ "ENVY" ΠΟΥ ΗΧΕΙ ΩΣ "ΙΝΒΙ" ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΦΘΟΝΟΣ.


ΙΣΤΟΡΙΑ = ΝΙΚΗ. ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ «VICTORY» KAI «HISTORY» ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΗ (V=H, S=C). «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ». ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΝ!


ΙΣΤΟΣ = ΙΞΟΣ. ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΦΥΤΟ (ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ: IF) ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΠΤΗΝΩΝ. ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΝΗΣΜΟ (ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ). Ο ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ -ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΠΩΣ- Η ΠΑΓΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΜΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΕΓΜΑ.


ΙΧΘΥΣ = ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ «JESUS» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ «ΙΧΘΥΣ», ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ: «BEAT THE JESUS AT SOMEONE» = ΧΤΥΠΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΤΟ ΨΑΡΙ (ΤΟΝ ΙΧΘΥ). ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΑΓΓΛΟΜΑΘΕΙΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ «JESUS» ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΙΗΣΟΥΣ» ( = ΙΧΘΥΣ ).
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΙΧΘΥΣ = ΙΣΧΥΣ. ΔΙΟΤΙ Η ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΙΧΘΥΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΙΣΧΥΣ.K


ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ (ΝΑΟΣ) = CATHEDRAL = QUETE* DU GRAAL (La _) (γαλλικά)= Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΡΑΕΛ. Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΗΧΕΙ (ΛΑ ΚΕΤ ΝΤ-ΓΚΡΑΛ) ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ Η ΛΕΞΗ CATHEDRAL, ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ. ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΚΟΡΕΣΜΟΝ, ΔΙΑ ΤΟΥΤΟΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΕΙ, ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΨΑΧΝΕΙ ΑΙΩΝΙΩΣ ΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠ’ ΤΟ ΣΕΤ (ΣΥΝΟΛΑΚΙ) ΤΩΝ ΑΣΗΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑΞΕΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΙ ΛΑΣΠΕΣ... *ΤΟ 1ο «Ε» ΦΕΡΕΙ ACCENT CIRCONFLEXE «^»


ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΣ = CATHOLICISISM, ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΙΣ. (ΕΚ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ).


ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ = ΓΝΩΣΤΟ ΚΙ ΩΣ «ΚΑΝΝΑΒΟΥΡΙ», Η ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΙΣ. ΤΡΟΦΗ ΠΟΥΛΙΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΩΝ (ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΜΩΔΕΣ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ) !


ΚΑΛΟΓΡΙΑ = Ο «ΚΑΝΕΝΑΣ» ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΚΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΚΑΘΟΤΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΓΡΙΑ (NUN) ΗΧΕΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο «ΚΑΝΕΝΑΣ» (NONE).


ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ / ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΟΣ = Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ Ή ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΝΤΟΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ. ΑΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΗΤΑΝ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΙΝ, ΤΟ ΟΝ / ΘΕΜΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ «ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ». ΑΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, «ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΟ». «ΡΙΖΙΚΟ» (ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ) ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ /ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΘΟΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ, ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ (ΟΥΡΑΝΟΛΟΓΙΑΣ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΑ (Ή ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΑ, ΕΑΝ ΤΟ «ΡΙΖΙΚΟ» ΚΑΤΑΣΤΡΩΝΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ). ΕΚΦΡΑΣΗ: «ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ ΔΙΑΒΑΙΝΕ, ΚΑΙ ΡΙΖΙΚΟ, ΠΕΡΠΑΤΑ !»


ΚΑΛΤΣΑ = ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ 99% ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΚΑΤΙ ΖΕΣΤΟ /ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ» ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ «CHAUX» (ΓΑΛΛΙΚΗ), «CALDO / CALDA» (ΙΤΑΛΙΚΗ). ΣΕ ΜΙΑΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ «ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΛΤΣΑ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΠΕΟΣ ΔΕΛΦΙΝΙΟΥ» ΑΦΟΥ Η ΣΩΣΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ «ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΤΣΑ» (ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ «ΦΑΚΑ ΔΕΛΦΙΝΙΟΥ»). ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑΤΑ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΜΙΣΟ.


ΚΑΜΠΟΣΟΣ, ΚΑΜΠΟΣΟΙ = COWBOYS. ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΣΗΚΩΤΟΙ!


ΚΑΝΩΝ = ΚΑΝΟΝΙ, CANNON. >ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ: «ΙΕΡΟΣ ΚΑΝΩΝ» = ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΚΑΝΟΝΙ.


ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ = ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΝ. Η ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΓΗΣ.
ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΜΑΚΡΙΑ" ("ΜΑΚΡΑΝ") ΜΙΑΣ ΚΑΙ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΗΔΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ / ΚΥΒΕΡΝΩΜΕΝΟΥΣ. ΑΝΤΕ, ΠΑΙΔΙΑ, ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΓΥΡΙΣΤΟ !!!
ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΑ: Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ "-ΕΙΟΝ" ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΦΕΡΟΤΑΝ "-ΑΪΟΝ" (ΕΙΤΕ ΚΑΙ "-ΑΪΟΥΜ"), ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ "ΜΑΝΤΕΙΟΝ" ΚΑΙ "MEDIUM".


ΚΑΡΑΒΙ = ΜΑΛΛΟΝ Η ΛΕΞΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ «ΚΑΝΝΑΒΙΣ» ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΣΕΔΕΝΑΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΚΑΝΝΑΒΟΣΚΟΙΝΟ («ΚΑΡΑΒΟΣΚΟΙΝΟ»).


ΚΑΡΕΚΛΑ = ΕΚ ΤΗΣ ΛΕΞ. «CORRECTA», ΜΑΛΛΟΝ. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΡΑΣΗ: «ΤΟΝ ΚΑΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ» = ΤΟΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΑΝ, ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΙΣΑΝ, ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΟΦΡΩΝΙΣΜΟΥ.


ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ = Ο ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΣ. ΕΚ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ CARNIVOROUS (= ΣΑΡΚΟΒΟΡΟΣ).


ΚΑΡΟΤΟ = ΕΚ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΛΕΞΕΩΣ "COROTTO" ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΦΘΑΡΜΕΝΟ, ΔΙΑΦΘΑΡ(Θ)ΕΝ (CORRUPT).


ΚΑΣΑ, CASA = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΜΑΝΑ («Η ΜΑΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ»).


ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ = ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟ ΡΗΜΑ «ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕΙΝ» ΗΧΕΙ ΩΣ Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΓΚΑΘΙ» (ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ). ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ «SPYING» και «SPINE». Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ SPINELESS ΕΙΝΑΙ: ΑΝΙΕΡΟΣ (ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑ: ΙΕΡΟΝ). ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ, ΝΟΜΙΖΩ, Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ: ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΑΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
(ΛΙΓΟΝ ΚΑΙΡΟ ΑΦΟΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΗΜΜΑ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ LITVINENKO ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΩΝΙΟΥ).


ΚΑΤΗΧΗΣΙΣ = ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΦΗΣ ( = ΘΛΙΜΜΕΝΟΣ, ΚΑΤΣΟΥΦΗΣ ). ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ? ΚΑΤΙ ΦΑΙΔΡΟ, ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ? ΣΚΕΤΗ ΘΛΙΨΗ, ΦΡΕΝΟΕΒΛΑΒΕΙΑ (ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ) ΚΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ/«ΕΠΙΜΕΛΩΣ» ΚΑΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΙΛΑΡΥΝΤΙΚΗ: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ (ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ, ΝΟΜΙΖΩ) «ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΣΥΚΙΑ ΕΘΑΥΜΑΣΕΣ?»


ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ = ΣΥΝΘΕΤΗ ΛΕΞΗ ΕΚ ΤΩΝ: ΚΕΝ + ΤΑΥΡΟΣ. «ΚΕΝ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΦΤΕΡΩΤΟΣ» ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΛΕΞΗ ΜΕ ΤΗΝ «PEN» (ΛΑΤΙΝΙΚΑ, «ΠΕΝ») ΕΚ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙ «PINE» (=ΠΕΥΚΗ, ΠΕΥΚΟ) «PENIS» «ΠΕΝΑ» «PENNSYLVANIA». ΕΠΟΜΕΝΩΣ, «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» = ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΤΑΥΡΟΣ.


ΚΕΝΤΡΑ (θηλυκό), ΚΕΝΤΡΟΝ, ΒΟΥΚΕΝΤΡΑ = ΚΕΝΤΡΙ, ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΕΔΡΩΝ. ΣΤ’ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΓΚΑΘΙ «THORN» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣ «HORN». ΕΚ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΕΩΣ «ΣΚΛΗΡΟΝ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΑ ΛΑΚΤΙΖΕΙΝ» (Πραξ. θ΄ 5).


ΚΕΡΑΥΝΟΣ = ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ,ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΡΔΙΟΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣΣΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ. ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΓΑΛΛΙΚΑ «FOUDRE» ΣΗΜΑINΕI «Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ» ΑΛΛΑ ΚΑΙ «ΕΡΩΣ», ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: «ΦΑΛΛΟΣ». ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ... ΚΟΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ ! ΔΕΣ ΚΑΙ: ΠΥΡΑΥΛΟΣ, ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝ’ Η ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ.


ΚΙΘΑΡΑ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΧΙΜΑΙΡΑ.


ΚΛΕΦΤΡΑ = ΣΤΟ ΛΗΜΜΑ ΑΥΤΌ, ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ: “NOBODY STEALS FROM THE ROBBER GIRL” ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΦΤΡΑ». ΝΑ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ!


ΚΟΛΑΣΗ, ΚΟΛΑΣΙΣ = ΕΚ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ COLLAPSUS = ΣΠΑΣΙΜΟ. ΟΠΩΣ Η ΑΓΓΛΙΚΗ COLLAPSE = ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ «ΕΚΚΟΛΑΨΙΣ». ΔΕΣ ΚΑΙ: ΚΟΛΑΦΟΣ. ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ "HELL", Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ: "ΜΑΓΙΣΣΑ", ΟΠΩΣ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ/ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ (ΑΠΟ ΕΠΟΧΕΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΜΑΓΙΣΣΩΝ): "RUN LIKE HELL" = ΤΡΕΞΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ (ΟΠΩΣ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΜΑΓΙΣΣΑ).


ΚΟΛΑΦΟΣ = ΣΠΑΣΙΜΟ, ΔΙΑΡΡΗΞΗ. ΕΠΙΣΗΣ, ΛΟΓΩ ΗΧΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ «ΣΦΑΛΙΑΡΑ». ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΡΙΖΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ «ΚΟΛΑΣΗ». ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΚΟΛΑΣΗ.


ΚΟΛΟΝ = COLUMN = ΤΟ ΟΡΘΟΝ, ΣΤΗΛΗ, ΣΤΥΛΟΣ (ΚΟΛΩΝΑ). ΕΚ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ "ΚΟΛΥΒΑ" ΔΙΟΤΙ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΕΒΑΖΑΝ ΣΤΗΛΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟΥΣ.
ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ:
"ΘΑ ΣΦΥΞΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΙ" = ΘΑ ΠΛΗΘΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΤΑΦΟΙ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ.
"ΕΚΑΝΕ ΚΙ Η ΜΥΓΑ ΚΩΛΟ" = ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΙ Η ΜΥΓΑ ΑΠΟΙΚΙΑ (ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΓΙΝΕ).


ΚΟΠΑΝΟΣ = ΛΕΞΗ ΕΚ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ «COUP DU PAIN» (Le _) (γαλλικά) ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΕΞΗ «COMPANY». ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ Η ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΗΧΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ: «ΚΟΠΑΝΙ». ΚΟΠΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ «ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ», ΟΙ ΣΥΜΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ (ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ) ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΤΟΥ (ΨΩΜΙΟΥ). ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ» ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ν’ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ (ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΑΨΕΙ). ΛΟΙΠΟΝ, «ΚΟΠΑΝΟΣ» = ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΛΑΣΤΑ / ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΩΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΑ ΣΤΙΣ -ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ- ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ.


ΚΟΡΗ = ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΚΑΡΔΙΑ» (CUORE), «ΠΥΡΗΝΑΣ» (CORE), ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΠΟΡΝΗ» (WHORE).


ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΚΟΡΙΝΘΕΣ = ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ, ΟΙΚΟΙ ΜΕ ΚΟΡΕΣ (WHORES). ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ: «ΚΟΡΗ» ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΗ «-ΙΝΣ» ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: «ΟΙΚΟΣ (INN)» ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ.


ΚΟΡΟΪΔΙΑ = ΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑ «ΧΟΡΩΔΙΑ». ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΕΙΝ’ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΚΡΕΤΙΝΩΝ.


ΚΟΤΣΙΑ = ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΟΠΑΙΧΤΕΣ. «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ» «HE HAS NO GUTS» = ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΟΝ ΠΡΟΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΙΝ ! ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΤΑ ΖΑΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΟΤΣΙΑ (ΔΗΛΑΔΗ: ΑΣΤΡΑΓΑΛΙΑ). ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΑΣΤΡΑ.


ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΣ = ΕΚ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΛΕΞΕΩΣ COWARD. ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΣ = ΔΕΙΛΟΣ (ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΟΣ ΣΑΤ ΛΟΓΙΑ, ΦΤΗΝΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ).


ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ = ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΤΟ ΠΏΣ ΘΑ ΓΑΜΗΣΕΙ. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΚΟΥΤΟΥΠΩΝΕΙ.

ΚΟΥΤΟΥΠΩΝΕΙ = ΕΚ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ «(YOU) TO BONE HER» = ΝΑ ΤΗΣ ΧΩΣΕΙΣ ΤΟ «ΚΟΚΚΑΛΟ».


ΚΟΥΤΡΟΥΒΑΛΑ = COUNTERBALANCE, ΑΝΤΙΒΑΡΟΝ, ΑΝΤΙΠΟΛΟΝ ΒΑΡΟΣ. ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, «WATER MELON». ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΟΝ ΒΑΡΟΣ ΑΣΚΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΡΟΠΗ /ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ, ΣΥΧΝΑ, ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΜΟΧΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΟΧΟ «ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ» ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΤΡΟΥΒΑΛΑ, Η ΕΞΩΘΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.


ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ = ΚΟΥΤΣΑ ΟΒΟΛΑ. ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΥΤΣΑ (=ΜΙΣΑ) ΑΥΓΑ, Η ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ. ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ "ΕΝΑ ΑΡΧΙΔΙ ΚΑΙ ΜΙΣΟ".


ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟΣ = ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟΤΕΡΟΝ, ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟΝ, ΤΟ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΝ, ΤΟ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟΝ ΣΥΝΩΝΥΜΟΝ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ / ΕΝΝΟΙΑΣ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ».


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, GOVERNMENT =
i) CAVERN (ΤΑΒΕΡΝ-), ΚΑΒΑ, ΣΠΗΛΙΑ, ΣΤΟΑ, ΚΑΤΑΤΟΜΒΗ (ΚΑΤΑΚΟΜΒΗ). ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΚΡΥΦΟ, ΚΥΛΟ ΧΩΡΟ. ΔΕΣ: ΣΥΝΑΓΩΓΗ.
ii) Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ: ΗΥΠΕΡΝΑΙΩ  (ΥΠΕΡΝΑΙΩ) ( = ΠΛΕΩ ΥΠΕΡΑΝΩ, ΠΛΕΩ ΨΗΛΑ) ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΡΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΑΩ / ΚΥΒΕΡΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ (ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΣ)


ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ (μορφή 2) = «ΓΟΥΪΛΙ (ΚΛΙΝΤΟΝ) ΤΟΥΡΑΝΙΕ ΠΑΡΑΛΥΤΕ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ, Ο ΑΛΛΑΧΟΥ ΘΩΡΩΝ & ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΩΝ, Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΚΑΘΙΩΝ ΚΑΙ ΧΟΛΗΣ ΧΟΡΗΓΟΣ, ΕΛΘΕ ...& ΚΑΘΑΡΙΣΟΝ ΥΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΚΗΛΙΔΟΣ.» (ΕΔΩ ΜΟΝΙΚΑ ΛΕΒΙΝΣΚΙ!).


ΚΥΡΙΟΣ, «ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΚΥΡΙΟΣ ΛΕΓΕΙ ΘΕΟΣ ...» = ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ, ΕΚ ΤΟΥ «CURIOUS». ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ («ΘΕΟΤΗΣ») ΜΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΠΑΘΗΤΙΚΩΝ ΗΔΟΝΟΒΛΕΨΙΩΝ ΠΑΡΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ (=ΠΕΡΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ) ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ? ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ. ΚΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, «Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΣΚΟΤΩΣE ΤΗΝ ΓΑΤΑ» («CURIOSITY KILLED THE CAT»). «Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ» ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ: « ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ? », ΦΥΣΙΚΑ.


ΚΩΖΑ ΝΟΣΤΡΑ = ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ/ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ/ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ" ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ (ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΩΝ).


ΚΩΛΟΣ = ΚΟΛΟΝ, COLUMN. ΤΟ ΟΡΘΟΝ, ΣΤΗΛΗ, ΣΤΥΛΟΣ (ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΚΟΛΩΝΑ). ΔΕΣ ΚΟΛΟΝ.


ΚΩΜΩΔΩ, ΔΙΑΚΩΜΩΔΩ = ΣΧΟΛΙΑΖΩ (COMMENTIZE) ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΙΔΡΥΝΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΤΟΜΟΥ/ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ. Η ΚΩΜΩΔΙΑ, ΣΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ, ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΕΛΩΤΟΣ (ΓΕΛΙΟΥ) ΩΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟ ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΙΝ/ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΝ ΘΕΜΑΤΑ/ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ. ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑΝ, Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΦΟΣ ΜΩΡΩΝ. ΕΔΩ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΟΥΝ, ΩΣ ΕΤΟΙΜΗ ΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΙΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΠΤΟΥΣ. ΣΤ’ΑΓΓΛΙΚΑ, ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ «ΣΧΟΛΙΟ» (COMMENT) ΚΑΙ «ΚΩΜΩΔIA» (COMEDY) ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΤΥΧΑΙΑ: ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΕΩΣ.Λ


ΛΑΖΑΡΟΣ = ΛΕΠΡΟΣ. Η ΛΕΞΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, «LAZAR». ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ, ΣΩΤΗΡΑ, ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗ, ΙΣΟΠΕΔΩΤΗ Κ.ΛΠ. ΒΔΕΛΥΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΟ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΖΑΡΩΝ (ΛΕΠΡΩΝ) ΠΟΥ «ΣΚΑΝΕ ΜΥΤΗ» ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΦΥΛΗΣ. ΚΑΙ, ΝΑΙ, Ω! ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΠΡΙΝ ΣΤΑΥΡΩΘΕΙ ΑΠ’ΤΟΥΣ ΚΑΛΟ-ΚΑΚΟΥΣ, ΑΝΑΣΤΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΛΕΠΡΟ «ΦΙΛΟ ΤΟΥ» «ΛΑΖΑΡΟ». ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ Ο «ΙΗΣΟΥΣ» ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΖΑΡΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ΔΕΝ ΗΜΠΟΡΕΣΕ! ΤΙ ΚΑΛΟ-ΚΑΚΟ (ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ») ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ Ο «ΠΛΑΣΤΗΣ» ΤΟΥΣ!: (BLASTS:) ΤΗ ΛΕΠΡΑ! ΝΑ‘ΧΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝΕ, ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ!! ΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ.


ΛΑΖΟΣ, ΛΟΞΟΣ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΧΑΖΟΣ, ΧΑΖΕΜΕΝΟΣ.


ΛΑΤΡΕΙΑ = ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΔΟΥΛΕΙΑ. Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΕΞΗ WORSHIP ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΕΞΗ HORSEWHIP ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΓΙΑ ΑΛΟΓΟ". ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ...


ΛΕΗΖΕΡ, L.A.S.E.R. = ΑΡΚΤΙΚΟΛΕΞΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «LIGHT AMPLIFICATION BY STIMULATED EMISSION OF RADIATION» (ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΩΤΟΣ ΕΚ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙΣΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ). Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ «ΛΕΗΖΕΡ» ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΗΧΗ «RAZOR» = ΞΥΡΑΦΙ, ΛΟΓΟΣ, ΛΟΓΧΗ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΛΕΗΖΕΡ. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΛΟΓΟΣ.


ΛΕΠΡΟΣ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ: ΛΑΖΑΡΟΣ.

ΛΕΣΒΙΑ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ: ΕΥΣΕΒΙΑ.


ΛΕΩΝΙΔΑΣ = ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «300» ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤ’ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΚΛΗΣΗ! Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ «LEONIDAS!» ΚΙ ΑΥΤΟ ΗΧΕΙ ΩΣ «REUNITE US!» = ΕΠΑΝΕΝΩΣΕ ΜΑΣ!


ΛΟΓΟΣ, ΛΟΓΧΟΣ, ΛΟΧΟΣ = ΛΟΓΧΗ. ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ «ΛΟΓΟΣ» ΣΥΓΓΕΝΕΥΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ, ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ «ΡΟΖΟΣ», «ΡΟΓΧΟΣ», RAZOR, REASON, RAY(S), RAIL(S), RAISON (ΓΑΛΛ) ΚΙ Η ΛΕΞΗ «LOZENGE» = ΡΟΜΒΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΛΕΞΗ RATIO, ΑΦΟΥ Η ΚΟΠΗ (ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ) ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ. ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ "ΛΟΥΖΙΓΚΑ" ΠΟΥ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ (ΓΙΑ ΜΕΝΑ) ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ LOZENGE ( = ΛΟΓΧΗ, ΡΟΜΒΟΣ ). ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΛΑΣΘΗ Η ΛΕΞΗ «L.A.S.E.R.» ΩΣ ΣΥΝΩΝΥΜΟ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ LASER ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ, ΣΕ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ. Η ΛΕΞΗ «ΛΟΓΟΣ» ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ:
Α) «ΚΡΑΤΑΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΟΥ» = ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΚΤΩ ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ (ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ).
Β) «ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ» = ΟΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΡΠΑΞΟΥΝ (ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΜΑΧΑΙΡΙ). ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ «RAISONNER» ΣΗΜΑΙΝΕΙ: «ΚΥΡΙΕΥΩ ΠΛΟΙΟ».
Γ) "ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ" = ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝΟΣ, ΤΟΝΟΣ.
Δ) "ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ, ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ" = ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΑΧΑΙΡΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΚΟΝΤΙΟ (ΔΟΡΥ).


ΛΟΛΑ, ΛΟΛΕΣ, LOLA, /-ITA = ΠΟΡΝΗ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ. ΕΚ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ: LAWLESS.Μ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ = ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: ΕΥΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ (UNION) ΜΕ ΙΕΡΟΝ ΛΟΓΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΟΥΜΕ ! = ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ (ONION) ΜΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ. (!)


ΜΑΘΗΜΑ = Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΉ ΣΤ’ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ «ΑΚΟΥ!». ( LISTEN = LESSON ) ! Η ΛΕΞΗ/ΡΗΜΑ "LESSEN" (ΜΕΙΩΝΩ, ΜΙΚΡΑΙΝΩ ΚΑΠΟΙΟΝ) ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΝ-ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ "ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ" ΙΔΡΥΜΑΤΑ.


ΜΑΛΑΚΑΣ / ΜΑΛΑΚΙΖΟΜΑΙ = ΕΦΗΒΟΣ / ΔΙΑΝΥΩ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ. Η ΑΡΧΙΚΗ ΛΕΞΗ ΗΤΑΝ «ΜΕΙΡΑΚΙΖΟΜΑΙ» ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΑ: ΜΑΪΡΑΚΙΖΟΜΑΙ. ΔΕΣ: ΜΕΙΡΑΚΙΟΝ.


ΜΑΛΑΠΕΡΔΑ = ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ, ΕΠΑΡΣΗ, ΑΝΑΙΔΗΣ ΑΝΕΣΗ = MAL+APERTΑ (italiano). ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑΤΑ: ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ, ΤΥΦΩΝ.


ΜΑΛΩΝΩ = ΟΜΑΛΩΝΩ, ΙΣΟΠΕΔΩΝΩ, ΕΞΟΜΑΛΥΝΩ, ΛΕΙΑΙΝΩ, ΛΕΙΩΝΩ, ΓΕΙΩΝΩ.


«Η ΜΑΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ», «Η ΚΑΣΑ (CASA) ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ», «THE HOUSE ALWAYS WINS» = ΡΗΤΑ ΕΝΟΣ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΣΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ, ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΩΣ ΧΑΡΤΟΠΑΙΧΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ (Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ) ΚΕΡΔΙΖΕ ΠΑΝΤΑ…


ΜΑΝΤΕΙΟΝ = MEDIUM (= ΜΕΣΟΝ, ΔΙΑΜΕΣΟΣ). ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΛΕΞΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΡΟΦΟΡΑ. ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑ ΜΕΝΤΙΟΣ.


ΜΑΡΤΥΡ(ΑΣ) = MURDER. Ο ΕΠΙΖΗΣΑΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΛΟΓΕΙ ΚΑΘ’ ΩΣ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ (& ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ). ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΡΗΤΟ ΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «NO MARTYR, SO: NO MURDER !», ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ: «ΚΛΕΙΣ’ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ!»
ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ "ΕΙΡΗΝΗΣ" (MARCHES) -ΥΠΟΘΕΤΩ ΠΩΣ- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ (MARTYRS) ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ MARCHERS (ΟΔΟΙΠΟΡΟΙ) ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ MARTYRS (ΜΑΡΤΥΡΕΣ). ΑΑΑΑh! (A-Ha:) "ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ, ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΟΥΚ ΕΧΟΥΣΙΝ !" ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΚ ΣΥΝΗΧΗΣΕΩΣ, -ΔΗΛΑΔΗ- ΕΚ ΣΥΓΧΥΣΕΩΣ !!!


ΜΑΤΣΟ = ΕΚ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΛΕΞΕΩΣ BUNCH, π.χ. "ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ" = A BUNCH OF FLOWERS.


ΜΑΦΙΑ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΚΩΖΑ ΝΟΣΤΡΑ.


ΜΕΙΡΑΚΙΟΝ = ΕΦΗΒΟΣ ( 13-19 ΕΤΩΝ ), ΤΗΝΕΪΤΖΕΡ (TEENAGER). ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ/ΓΑΛΛΙΚΑ Η ΛΕΞΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ «MIRACLE» ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΩΣ: «ΘΑΥΜΑ» ΑΛΛΑ Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΕΝΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ: «ΠΑΙΔΙ-ΘΑΥΜΑ». Η ΛΕΞΗ MIRACLE ΣΥΝΟΨΙΖΕΙ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞH ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΑΥΤΗΣ (ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ, ΦΙΛΟ-ΚΑΘΡΕΦΤΙΣΜΟΙ, ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΙΕΣ, ΑΦ-ΗΝΙΑΣΗ, ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ). ΚΙ Η ΛΕΞΗ «ΜΠΑΪΡΑΚΙ» (ΣΗΜΑΙΑ) ΑΠ’ ΤΗ ΛΕΞΗ «ΜΕΙΡΑΚΙΟΝ» ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ: «ΥΨΩΣΕ ΣΗΜΑΙΑ».
ΜΕΙΡΑΚΙΖΟΜΑΙ = ΑΥΤΑΡΕΣΚΟΜΑΙ, ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΣΤΙ: «ΜΑΛΑΚΙΖΟΜΑΙ».


ΜΕΝΤΙΟΣ = Ο ΔΗΘΕΝ, Ο ΚΑΛΠΙΚΟΣ. ΕΚ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ MENTIDA ή MENTIDOS = ΨΕΜΑ. ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΓΑΪΔΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ "ΚΥΡ-ΜΕΝΤΙΟΣ" ΔΙΟΤΙ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΧΑΪΔΕΥΕΤΑΙ (ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΤΑΙ = ΜΑΛΑΚΙΖΕΤΑΙ, ΨΕΥΔΕΤΑΙ) ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ.
ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΨΕΥΤΕΣ  ( ΜΕΝΤΙΟΥ(Μ)Σ ) ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΝΤΙΟ (ΤΟΝ ΜΑΝΤΙΝ), ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ. ΚΑΙ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ (ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕΝΤΙΟΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ).


ΜΕΡΑΚΙ = ΔΕΣ: ΜΕΙΡΑΚΙΟΝ.


ΜΕΡΟΣ = (W.C) = ΕΚ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΛΕΞΕΩΣ "MIRRORS" = ΧΩΡΟΣ ΜΕ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ, ΤΟΥΑΛΕΤΑ.


ΜΗΤΕΡΑ, ΜΗΤΗΡ = ΜΥΗΤΗΡ, εκ του ΡΗΜ. (V.) «ΜΥΩ». ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΜΥΗΤΗΡ.

ΜΙΣΟ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΗΜΙΣΥ.

ΜΙΣΟΣ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΠΙΣΤΗ.


ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ = MONΕTIER* (γαλλικά) = ΑΡΓΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟΝ. ΕΚ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ (MONETIER*) *(ΣΗΜ: ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ “Ε” ΦΕΡΕΙ ACCENT AIGUE «΄») ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΟΡΟΣ MONETARY ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ», «ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ».
(ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ «Ε» ΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ACCENT AIGUE, ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ «ΕS»).ΜΟΝΕΥ = ΧΡΗΜΑ (εβραϊκά/αγγλικά). ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΑΡΓΥΡΟΣ (Ag), ΑΣΗΜΙ, ΑΡΤΖΕΝΤΙ.


ΜΟΥΓΚΑ, ΜΟΥΓΓΑ = ΝΑΖΙ (ουσιαστικό) (ΕΚ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΛΕΞΕΩΝ: NOSY και NOISY), (ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ:) ΝΑΖΙΑΡΗΣ (επίθετο). ΜΟΥΓΚΑΩ = ΜΟΥΓΚΑΝΙΖΩ ( = ΜΥΚΑΝΙΖΩ, ΕΞΑΓΩ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΜΕ ΣΥΝ-ΔΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΩΡΑΚΑ ), ΒΟΓΓΑΩ, ΒΓΑΖΩ ΦΘΟΓΓΟΥΣ (ΑΛΛΑ ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ). ΑΡΑ, Η ΠΟΛΥΚΑΚΟΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ
ΕΚΦΡΑΣΗ: "ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ" ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗΝ ΖΩΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ) ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΡΥ ΦΘΟΓΓΟ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ...
ΑΠ' ΤH ΡΙΖΑ "ΜΟΥΓΚΑΝ-", ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ: VULCAN. ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΚΑΘΕ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΜΟΥΓΚΑΝΙΖΕΙ ΟΤΑΝ ΕΚΖΕΕΙ.


ΜΠΑΛΑ = ΕΚ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ "BALANCE" = ΒΑΡΟΣ, ΒΑΛΑΝΤΙΟ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΒΑΡΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Η ΜΠΑΛΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΡΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ!! ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ!


ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΙ = ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΕΓΝΩΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ). ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑ, ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΣΚΟΠΟ, ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΟΣ ΕΣΤΙΝ !!!


ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ = BAS + TARD (γαλλικά) = ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ, ΗΛΙΘΙΟ, ΒΛΑΜΜΕΝΟ. ΣΥΝΩΝΥΜΑ: ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ, ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ ΒΙΑΣΤΗΣ, ΥΨΗΛΗΣ ΑΡΑΙΟΤΗΤΟΣ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΜΑΣΗΜΕΝΗ ΣΤΕ(Γ)ΝΟΜΥΑΛΟΙΦΗ & ΖΩΣΑ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ, ΠΛΥΜΕΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΣΤΡΕΜΕΝΟΣ (ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ, ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟΣ).


ΜΠΑΤΑΡΙΑ, BATTERY = ΣΤΗΡΙΓΜΑ. ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΕΞΕΩΣ «ΒΑΚΤΗΡΙΑ» (ΘΗΛΥΚΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ). ΕΚ ΤΗΣ «ΒΑΚΤΗΡΙΑ» ΚΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ «ΜΠΑΤΙΡΗΣ» (ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΕΩΣ), ΚΑΙ: (ΙΣΩΣ) «ΜΠΑΚΙΡΙΑ» (= ΧΑΛΚΙΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ).


ΜΠΕΡΜΠΑΝΤΗΣ = BARE BANDIT = ΩΜΟΣ ΑΡΠΑΞ, ΨΥΧΡΟΣ ΛΗΣΤΗΣ.


ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜ = ΜΠΕΝΤΡΟΥΜ (BEDROOM). ΕΔΩ,ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΕΞΗ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ.


ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗ, ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ, (ΣΤΑΧΤΗ & _) = ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΕΙ «BLUEBERRY» ΚΑΘΟΤΙ ΦΡΟΥΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΜΟΥΡΑ/ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ) ΒΑΦΟΥΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΚΟΥΡΟ ΜΩΒ (ΛΟΥΛΑΚΙ) ΠΡΟΣ ΜΑΥΡΟ.


ΜΥΗΤΗΡ = Ο/Η ΜΥΩΝ /ΜΥΟΥΣΑ. ΕΚ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΥΤΗΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ, ΟΠΩΣ ΟΙ «ΜΗΤΗΡ», «MUSTER», Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ MUJER (= ΓΥΝΑΙΚΑ). Επίσης: ΜΥΚΤΗΡ (ΡΟΥΘΟΥΝΙ, ΟΡΦΟΥΝΙ) = ΜΥΗΤΗΡ. Η ΛΕΞΗ «ΜΑΣΤΑΡΙ» ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: «ΜΥΗΤΑΡΙ», ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΜΟΣΧΑΡΙ». ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΑΛΑΙΟΘΕΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ «ΜΟΣΧΑΡΙ» ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΗ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ...
ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥ(Γ)ΚΑΝΙΣΜΟΥΣ. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΜΟΥΓΚΑ.

ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ = ΜΥΗΤΗΡΙΟΝ.


ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ = ΕΚ ΤΗΣ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ: «SECRET SERVICE» ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ «SACRED DERVISH» ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ: «Ο ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΔΕΛΦΙΝ» ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.


ΜΩΑΜΕΘ = MOHAMMED, Ο «ΠΡΟΦΗΤΗΣ» ΤΩΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ. ΑΝ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ «ΜΩΑΜΕΘ» ΕΙΝΑΙ Τ’ΟΝΟΜΑ «ΙΩΑΝΝΗΣ» (JOHANNES) ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ , ΘΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ? ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΟΤΙ-/ΟΠΟΙΟΝ-ΔΗΠΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ !! Ε, ΣΥ, ΣΩΤΗΡ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΣΩΣΙΑ !
"ΓΙΟΧΑΜΜΕΣ, ΙΔΟΥ Η ΜΗΤΗΡ ΣΟΥ" (ΙΩΑΝ. ΙΘ΄27, JOHN 19:27)Ν


ΝΑ-, ΝΗ-, ΝΟ- = ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΟ (ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ) ΜΟΡΙΟ. Π.Χ.:
ΝΗΝΕΝΙΑ = ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΕΜΟΥ.
ΝΑΝΟ(Υ)Σ = ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΥΑΛΟΥ.
ΝΑΝΟΥΡΙΖΩ = ΑΦΑΙΡΩ ΤΑ ΝΕΥΡΑ, ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΩ, ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΩ.
(ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ:) NOVA = N-OVA = ΑΝΕΥ ΩΟΥ, ΑΤΙΚΤΟΣ, ΑΓΕΝΝΗΤΟΣ, ΝΩΑ, ΝΩΕ ( !!! )
( ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΥΠΟΜΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ: )
ΩΑ = ΑΥΓΑ. ΩΑΡΙΑ = ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ. ΩΟΝ = OVUM. ΩΑΡΙΟΝ = OVARIUM.


ΝΕΦΕΛΗ = ΦΩΤΕΙΝΟ ΝΕΦΟΣ. ΕΞ ΟΥ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΘΡΑΥΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΟΑΣΤΡΙΚΗΣ ΣΚΟΝΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΩΣ "ΝΕΦΕΛΩΜΑΤΑ".


ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΣ = ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ 6, ΚΕΦ. ΚΔ΄ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΠΑΡΟΙΜΙΑΙ» ΤΗΣ Π. ΔΙΑΘΗΚΗΣ: «ΔΙΑ ΣΟΦΩΝ ΒΟΥΛΩΝ ΘΕΛΕΙΣ (WILL) ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΝ ΣΟΥ. ΕΚ ΠΛΗΘΟΥΣ ΔΕ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΎΛΩΝ προ-έρχεται ΣΩΤΗΡΙΑ». ΣΟΦΟΣ =Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ, Ο ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΣ. ΒΟΥΛΗ = ΓΝΩΜΗ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Ή, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ: «ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ».


ΝΤΟΚΤΟΡ, DOCTOR = DAUGHTER = ΘΥΓΑΤΕΡ !. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΜΕ ΞΕΝΗ ΠΡΟΦΟΡΑ. Η ΑΡΧΙΚΗ ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ «ΘΥΓΑΤΗΡ» Η ΟΠΟΙΑ, ΑΛΛΩΣΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ: «DAUGHTER». Η ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΑ Τ’ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ…


ΝΤΟΝΑΤΣ = ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΥ ΖΥΜΑΡΙΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΑ, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΡΗΤΟ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΓΓΑΡΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΤΣΟΚΑΡΩΝ. «COPS LIKE DONUTS»: ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΕΙΔΙΚΑ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜEL-ΑΚΑ G.). ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ Η ΦΡΑΣΗ «COPS LIKE DONATES». ΑΣ ΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ: Η ΦΡΑΣΗ ΦΑΝΕΡΑ ΛΕΕΙ: «ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΝΤΟΝΑΤΣ» ΜΑ ΥΠΟΝΟΕΙ (ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ) ΤΟ: «ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ». ΧΑΙΡΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑ GOD ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ GOLD ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ. ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΕΞΟΔΟΣ» ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΩΣ «ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΥΡΙΟΥ» (ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ), ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΧΤΕΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ: «AN OUNCE OF GOLD» ΔΗΛΑΔΗ: «ΜΙΑ ΟΥΓΓΙΑ ΧΡΥΣΑΦΙ». ΣΤΟ ΔΕ ΒΙΒΛΙΟ «ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ» ΕΚΘΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΩΡΟΛΗΨΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΪΚΑΝΟΠΟΙΟΥ-ΜΕΝΟΥ. «ΥΠΕΡΑΥΤΟΪΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ» ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ.


ΝΥΞ / ΝΥΧΤΟΠΕΡΠΑΤΩ. ΑΦΟΥ «ΝΥΧΤΟΠΕΡΠΑΤΩ» = ΟΝΥΧΟΠΕΡΠΑΤΩ (ΗΣΥΧΑ), ΠΙΘΑΝΟΝ & «ΝΥΞ» = ΟΝΥΞ .Ξ


ΞΕΜΠΑΡΚΟΣ = ΞΕΜΠΑΣΚΟΣ, Ο ΑΝΕΥ ΒΑΣΕΩΣ (ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ).


ΞΟΡΚΙ = «ΜΑΓΙΚΗ» ΦΡΑΣΗ, ΠΡΑΞΗ Ή ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ EIΣ ΤΗΝ ΕΞΩΣIN & ΤΟΝ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ. ΔΕΣ: ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ.Ο


ΟΑΣΗ / ΟΡΑΣΗ. ΑΦΟΥ «ΟΡΑΣΙΣ» ΣΗΜΑΙΝΕ «ΟΡΑΜΑ /ΦΑΝΤΑΣΙΑ», ΙΣΩΣ «ΟΑΣΙΣ» ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕ «ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ».


ΟΔΟΝΤΕΣ, ΔΟΝΤΙΑ = ΕΔΟΝΤΕΣ. ΕΙΝ’ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΕΚ ΤΟΥ ΡΗΜΑΤΟΣ «ΕΣΘΙΩ» = ΟΙ ΤΡΩΓΟΝΤΕΣ.


ΟΘΟΝΗ = ΣΕΝΤΟΝΙ (ΑΡΧΑΙΟΕΛΛ). Η «ΜΙΚΡΗ ΟΘΟΝΗ» ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΙΝΔΟΝΗΝ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ..


ΟΘΩΜΑΝΟΣ = ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΕΔΕΙΞΑ ΠΩΣ: ΟΣΜΑΝ = ΜΑSΟΝ. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ: ΑΜΝΟΣ.


ΟΙΚΟΣ ΘΕΟΥ = (ΜΠΟΥΑΧΑ-ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ! ΕΔΩ ΓΕΛΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΩ ΤΟ ΜΠΑΖΟΥΚΑ) ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: «ΟΙΚΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥ». ( ΘΕΟΣ = ΖΕΥΣ = JEWS ). Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΝΔΕΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΙ ΞΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ («ΕΝΙΣΧΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ "ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ"». ΞΕΡΕΤΕ, "ΟΙΚΟΣ ΘΕΟΥ" ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ: "Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ". Ο "ΘΕΟΣ" ΕΙΝΑΙ Ο ΑΤΛΑΝΤΑΣ. ΣΗΚΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΞΕΝΙΣΤΗ ΤΟΥ, ΨΙΤΤΑΚΟΥ,  ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΠΟΥ, ΕΠΙΜΕΛΩΣ, ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΟΥΚΟΥ). ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο «ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ «ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ». ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΒΑΡΚΑ ΤΟΥ ΝΩΕ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΞΥΛΟ «ΓΚΟΦ(Ε)Ρ» ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΙΣΣΑ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕ ΠΟΥ -ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ- ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΘΥΡΟΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ. Ή, ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ, «ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ»! «ΑΜΝΟΣ» Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ? Ή, ΟΙ ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΙ (ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ «ΑΜΝΟΣ») «ΝΟΜΑΣ», «MASON» ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ? ( ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ: ΑΜΝΟΣ ). ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Ή ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΠΙΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ: ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΚΑΙ Ο «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» ΜΕ TA ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΘΗΚΙΑ.


ΟΙΣΤΡΟΣ = OYSTER, ΟΣΤΡΑΚΟΝ. Η ΛΕΞΗ «ΟΙΣΤΡΟΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΦΑΓΟΥΡΑ» (ΕΞΑΨΗ) ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΗΔΗ ΑΝΑΦΕΡΘΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η ΛΥΣΗ ΗΤΑΝ ΤΑ ΟΣΤΡΑΚΑ (ΞΥΣΤΡΕΣ, OYSTERS). ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ: ΤΑ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΦΑΓΟΥΡΑ.


ΟΛΕΤΗΡ = Ο ΦΟΝΙΑΣ, Ο ΑΠΟΛΛΥΩΝ. ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ, ΔΙΑΒΑΖΟΤΑΝ «ΟΛΕΘΡ», ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ «ΟΛΕΘΡΟΣ», «ΟΛΕΘΡΙΟΣ», «ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ». ΔΕΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡ.


ΟΜΙΧΛΗ = ΕΚ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ, ΡΗΜΑ ΟΜΙΤ = ΠΑΡΑΛΕΙΠΩ, ΧΑΝΩ = ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΠΩΛΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ. Η ΛΕΞΗ MIST (MYST) ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΠΕΠΛΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ".


ΟΜΟΟΥΣΙΟΣ = Ο ΜΩΥΣΗΣ (MOSES), Ο ΜΟΟΥΣΕΣ. ( Ω=ΟΟ ). (ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ)


ΟΜΟΨΥΧΙΑ = ΑΝΩΝΥΜΙΑ. ΕΚ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ: UNANIMITY = ANONYMITY. ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΓΕΛΑΣΤΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟ.


ΟΝΕΙΡΟ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΨΩΝΙΟ. «ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ, Ο ΘΕΟΣ» ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΔΙΟΤΙ, ΣΤΑΔΙΑΚΑ, Ο «ΘΕΟΣ» ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ (Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ) ΚΑΘΕ ΕΥΓΕΝΙΚΗΣ ΕΥΧΗΣ/ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ. ( «ΘΕΟΣ» = ΕΒΡΑΙΟΙ & ΛΟΙΠΟΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ).


ΟΡΘΡΟΣ = ORDRO (Italian), ORDER (English), L' ORDRE (French), ΤΑΓΜΑ, ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΑΓΜΑΤΟΣ.
ΟΡΥΖΑ = ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ Λ. «ΟΡΙΖΑ». Η ΕΚΦΡΑΣΗ «ΒΡΑΣΕ ΟΡΥΖΑΝ» ΕΜΕΙΝΕ ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΔΙΔΑΝ ΣΤΗΝ ΡΙΓΑΝΗ (ORIGAN, OREGANUM) ΚΑΙ ΤΑ ΥΔΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ. Η ΡΙΓΑΝΗ ΗΤΑΝ Η «ΠΑΝΑΚΕΙΑ» ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ. «ΒΡΑΣΕ ΟΡΙΖΑΝ» ΚΑΙ ΠΙΕΣ Ή ΤΡΙΨΟΥ. ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ «ΟΡΓΑΝΟΝ», Τ’ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΡΙΓΑΝΗΣ ΦΕΡΕΙ ! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΟΡΥΖΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΗΜΜΑ, ΤΗΝ ΛΕΞΗ «ΟΡΥΞΗ».


ΟΡΥΞΗ = «ΟΡΕΞΗ». ΕΚ ΤΟΥ ΡΗΜΑΤΟΣ «ΟΝΥΣΣΩ» / «ΟΡΥΣΣΩ» = ΑΝΟΙΓΩ. ΠΑΡΑΒΑΛΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ «ΩΟΡΡΗΞΙΑ».


ΟΡΦΑΝΟΣ = Ο ΤΥΦΛΟΣ, Ο ΕΧΩΝ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΡΑΣΕΩΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΤΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΟΙΜΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΕ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΠΟΙΟΥ "ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΡΑΒΔΟ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ". ΟΛΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ (...) ΟΙ ΤΥΦΛΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ (ΣΤΟ ΑΟΡΑΤΟ) ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΙΑΣ ΑΝΤΕΝΝΑΣ (ΡΑΒΔΟΥ), ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΒΟΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.


ΟΡΦΕΥΣ & ΕΥΡΙΔΙΚΗ = ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ. ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ «ΟΡΦΙΥΣ», ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ «ΟΡΧΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΡΗΔΟΧΗ».


ΟΣΠΡΙ, ΟΣΠΡΙΑ = ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΥΣΤΗΡΑ» (AUSTER-), «ΚΑΥΤΕΡΗ». Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΚ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ/ ΠΙΠΕΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ.


ΟΥΣ = ΥΣ (Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΟΥΡΟΥΝΙΟΥ ΣΤ’ ΑΡΧΑΙΑ).
ΕΚΦΡΑΣΗ: «ΕΥΗΚΟΟΝ ΟΥΣ» = ΤΟ ΤΕΤΡΑΠΕΡΑΤΟΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙ.


ΟΦΕΙΛΗΜΑΤΑ = ΤΑ ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ, ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ, ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ, ΕΚ ΤΟΥ ΡΗΜΑΤΟΣ: ΟΦΕΙΛΩ (ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ρήματος ΑΦΑΙΡΩ, δηλαδή: ΑΦΕΙΛΟΝ ). Άρα: ΟΦΕΙΛΩ = ΑΦΑΙΡΕΣΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΠΩΣ Η «ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ», ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ «ΟΦΕΙΛΗΜΑΤΑ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΕΕΙ: «ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙΣ (ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ)» ΕΚ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΙΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ (ΕΙΣΒΟΛΕΣ). ΑΦΕΣ ΗΜΙΝ ΤΑΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ ΗΜΩΝ !... ΕΔΩ «ΚΟΛΛΑΕΙ» ΤΟ «...ΜΗ ΕΙΣΕΝΕΓΚΗΣ ΗΜΑΣ ΕΙΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΝ» ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ «ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ»... "ΘΕΕ" ΤΟΥΣ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ. ΗΤΑΝ ΠΟΣΕΙΔΙΑΣΜΕΝΟΙ (POSSESSED, ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΟΙ) ΟΤΑΝ ΕΝΕΡΓΟΥΣΑΝ.


ΟΨΑΡΙΑ, ΟΨΑΡΙΟΝ = ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ OVARIUM ( ΑΥΓΟΥΛΑΚΙ ). ΑΝ ΡΙΞΕΙΣ ΤΟ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΟ ΒΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΙΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ "ΟΨΑΡΙΟΝ". ΤΟΤΕ, ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΝΗΣΤΕΙΑ, Ή ΕΙΣΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝΕ ΨΑΡΙ, ΟΤΑΝ Η ΑΛΙΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ -ΩΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑ- ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ "ΙΧΘΥΣ" ΚΑΙ "ΑΜΑΡΤΙΑ", ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ (ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΥ ΦΟΡΩΝ ΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΩΣ ΕΠΟΠΤΕΣ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ, ΕΕΕ... ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΩΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥ "ΘΕΟΥ" ΣΤΗΝ ΓΗ). ΝΑ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΒΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ (ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΨΑΡΙ? ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ, ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ). ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑ ΑΜΑΡΤΙΑ.Π


ΠΑΓΚΑΡΙ = (ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ): ΕΙΝΑΙ Ο «ΔΙΣΚΟΣ» ΤΟΥ ΖΗΤΙΑΝΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Η ΛΕΞΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ (Ή: ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗΣ) ΓΛΩΣΣΑΣ PAGAR («ΠΑΓΚΑΡ») ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: «ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ Ν’ΑΓΟΡΑΣΩ». ΤΟ ΡΗΜΑ, ΣΤ’ΑΓΓΛΙΚΑ, («PAY») ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΡΙΖΑ.


ΠΑΝΑΓΙΑ, Η ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ = ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΠΟΔΙΔΟΜΕΝΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΗΝ «ΠΑΝΑΓΙΑ» ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΙΑ. ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΤΟ «ΠΑΝΑΓΙΑ» ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΛΕΞΗ «ΠΑΝΣΑΓΙΑι» (δοτική πτώση ως επίρρημα), ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ, ΣΤΙΧΟΣ 109, ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΠΑΝΟΠΛΗ, ΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙ ΟΠΛΟΥ». ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ, ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΟΜΑΛΑΚΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ «ΙΠΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ» ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΠΑΝΣΑΓΙΑι ΠΑΡΘΕΝΟΥ». ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ «ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ», ΕΤΟΣ 2005 μ.Χ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΗ ΠΟΡΝΗ (ΠΟΡΝΗ: ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ «CHRISTIAN BORN», «ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ») ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ. ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ «ΚΡΙΝΟ» ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΡΧΙ-ΑΕΤΟΣ «ΓΑΒΡΙΗΛ». ΙΣΩΣ, ΟΜΩΣ, ΝΑ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΝΕΙ «ΦΛΕΡΤ» (FLIRT), ΔΗΛ. «ΦΙΛΤΡΟΝ», ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΜΑΤΖΟΥΝΙ ΓΙΑ Ν’ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΟΤΕ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΙΑ


ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ = ΒΑΣΙΚΑ,ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟΣ ΚΗΠΟΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ», ΩΣ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ Σ’ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ.


ΠΑΡΑΤΑ ΜΕ ! = ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ, ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ: "SPARE ME !"  Ή, ΠΙΟ ΟΡΘΑ,: SPEAR ME !, ΔΗΛΑΔΗ: "ΛΟΓΧΙΣΕ ΜΕ !". ΥΣΤΕΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ "ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΝΕΙΣ !". ( SPARE = ΑΖΗΤΗΤΟ(Σ), ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ(Σ) ).


ΠΑΡΘΕΝΑΙ = ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΛΕΞΗ PARTENAIR, ( ΑΓΓΛΙΚΑ: PARTNER ) = ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (θηλυκο) = ΑΓΟΝΗ, ΜΗ ΦΕΡΟΥΣΑ, ΜΗ ΚΥΟΦΟΡΟΥΣΑ (π.χ.: ΠΑΡΘΕΝΟ ΔΑΣΟΣ = ΜΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΟ/ΜΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΜΟ/ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΟ ΕΔΑΦΟΣ). ΕΚ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ BARREN (στα ισπανικά προφέρεται: ΜΠΑΡΘΕΝ) = ΑΓΟΝΟΣ/ΑΓΟΝΗ.
ΠΙΘΑΝΟΝ ΟΜΟΡΡΙΖΟ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ "ΑΡΡΕΝ" = ΑΓΟΝΟΣ, ΜΗ ΦΕΡΩΝ.


ΠΑΡΤΗ, ΠΑΡΤΑ = ΕΝ ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ. «ΠΑΡΤΗ» ΣΗΜΑΝΕΙ: ΤΕΤΑΡΤΗΜΟΡΙΟΝ. ΥΠΗΡΧΑΝ 4 ΠΑΡΤΕΣ (QUARTERS) ΚΑΙ ΜΙΑ «ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ» (ΟΛΕΣ ΟΙ 4 ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΕΣ ΣΕ ΜΙΑ). Η ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ «ΚΟΙΤΑΖΩ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ» ΕΡΜΗΝΕΥΟΜΕΝΗ ΟΡΘΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ: «ΠΡΟΣΕΧΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΩ ΟΡΘΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΕΝΕΜΗΘΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ». ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΗΡΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ


ΠΑΣΟΚ = ΑΡΚΤΙΚΟΛΕΞΟ (ΑΡΧΙΚΑ ΛΕΞΕΩΝ) ΠΟΥ, ΟΜΩΣ, ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΛΕΞΗ "PARSHOCK" ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑΣ", ΑΝΤΙΚΡΑΔΑΣΜΙΚΟ. ΟΠΩΣ "PARBREEZE"  (ΠΑΡΜΠΡΙΖ) = ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΟΝ.


ΠΑΣΤΩΡ = Ο ΙΕΡΕΑΣ, ΣΤ’ ΑΓΓΛΙΚΑ. ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΣΥΝΗΧΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ «PASTURE» (ΛΕΙΒΑΔΙ) ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΤΟΡΟΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΕ ΥΠΕΣΧΗΜΕΝΟΥΣ (ΥΠΕΣΚΑΜΜΕΝΟΥΣ) ΛΕΙΜΩΝΕΣ...


ΠΑΤΕΡΗΜΩΝ = ΠΑΝΤ'ΕΡΗΜΩΝ = Ο ΕΡΗΜΩΝΩΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΗ Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΕΩΣ ΑΥΤΗΣ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ/ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΛΗΣΕΩΣ ΑΥΤΗΣ (ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ(ΚΗ) ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ) ΑΠΟ ΠΛΗΘΗ ΑΓΝΟΟΥΝΤΩΝ ΠΟΥ, ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΑ, ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟ(Σ)ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΕΡΕΙΠΩΤΕΣ/ ΕΡΗΜΩΤΕΣ ΗΤΑΝ ΤΑ "ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ"-ΥΠΗΚΟΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ/ΤΑΓΜΑΤΩΝ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΩΝ) ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ (ΑΡΧΩΝ, ΑΞΙΩΝ, ΙΔΕΩΝ, ΧΩΡΩΝ, ΦΥΛΩΝ). ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΩΞΟΥΜΕ. ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑ.


ΠΕΙΡΑΖΩ = ΕΠΗΡΕΑΖΩ, ΕΧΩ/ ΑΣΚΩ ΕΠΙΡΡΟΗ. «Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ» = ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΠΥΠΙΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΑΛΛΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ». ΒΕΒΑΙΑ:

ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ = ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ, ΕΙΣΒΟΛΗ, ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ: ΟΦΕΙΛΗΜΑΤΑ.


ΠΕΙΣ = (ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ) (Μ)ΠΕΙΣ. ΕΚ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΕΩΣ "ΤΗΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ".
ΕΚΦΡΑΣΗ: ΤΗΝ "ΛΕΩ" ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ = ΤΗΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΤΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ.


ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ =
i) ΣΧΗΜΑ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΩΣ «ΠΕΝΤΑΛΦΑ» (PENTAGRAM, KAMMIA ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ «ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟ»). ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΕΝΤΑΛΦΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ «ΔΙΑΒΟΛΟ» MA, ΣΙΓΟΥΡΑ, ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΔΕΛΦΙΝΙ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΔΟΧΗ, ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟ. (ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΑΙΜΑ ΚΥΡΙΟΥ). ΙΣΩΣ, ΔΕ, ΝΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΛΕΞΗ «ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ» (MEDAILLON) ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΜΕΤΑΛΛΙΟΝ». ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΝΟΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΒΡΑΙΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΠΑΘΛΟ? ΑΣ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ Ν’ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΙ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΣΗΜΑΣΙΑ. ///
ii) ΣΤ’ΑΓΓΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΤΗΣ «ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΝ» ΜΕ ΤΗΝ, ΕΠΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΛΕΞΗ «ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ». ΠΡΟΦΕΡΟΝΤΑΙ: «Πένταγκον» & «Πένταγκογ(κ)». ΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ/ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΜΟΙ ΑΒΙΑΣΤΑ:«ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ !!»


ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΙΣ = ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ (CONTEMPT), ΟΜΟΗΧΟ ΚΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ: ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ (CONDEMNED). Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΗΘΕΣ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. ΙΔΟΥ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΝΩΝ (ΑΜΝΩΝ) ΞΑΝΑΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΙΩΝΙΩΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΕΤΙΚΩΣ-ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.


ΠΕΡΣΙΝΓΚ = ΟΝΟΜΑ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ( PER(I)SHING ), ΙΣΩΣ ΚΑΙ «ΥΒΡΕΙΣ» ( CURSING ).


ΠΕΤΩ, ΠΕΤΑΩ = ΕΚ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ "ΠΕΤΑΝΝΥΜΙ" = ΑΝΟΙΓΩ.
ΕΚΦΡΑΣΗ: "ΠΕΤΑΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ/ΚΑΠΟΙΑΣ" = ΑΝΟΙΓΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ/ΤΗΣ.


ΠΙΑΝΩ, (απρμφ.:) ΠΙΑΣΕΙ = ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΕΞ ΑΚΟΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΡΗΜΑΤΟΣ  BUST.ΠΙΠΙΛΑ, ΠΙΠΙΛΙΖΩ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑΤΑ: ΠΥΠΙΛΑ, ΠΥΠΙΛΙΖΩ, ΜΑΛΩΝΩ.


ΠΙΣΤΗ = ΟΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ «FAITH» ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΜΙΣΟΣ». ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ?: FAITH = ΧΑΙΤΗ (ΜΙΑ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ «F» ΗΤΑΝ Η ΠΛΑΓΙΑ «Χ»). ΕΚ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ «ΧΑΙΤΗ» ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΓΑΤΑ» ΣΤ’ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ & ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ. «ΧΑΙΤΗ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΧΩΜΑ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ «Ι ΗΑΤΕ YOU» ( ΣΕ ΑΠΟΣΤΡΕΦΟΜΑΙ ). «HATE» ΣΤ’ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΜΙΣΟΣ» ΚΑΙ, ΣΑΦΩΣ, ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ «ΧΑΙΤΗ» ΑΦΟΥ ΗΧΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΟΠΟΥ «ΠΙΣΤΗ» ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΣΟΣ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Η ΕΥΠΕΙΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΟΑΤΗ, Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ (ΠΕΙΡΑΖΕΤΑΙ) ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Ή ΔΙΑ ΥΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ/ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΩΝ/ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΟΛΩΝ.


ΠΛΑΣΤΗΣ = ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». «ΠΙΧΟΎΔΟΣ ΑΘΟΎΡΕΣ!» ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΓΛΩΣΣΟΣ. «ΠΛΑΣΤΗΣ» ΕΙΝΑΙ ΗΧΗΤΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ «BLASTS» ΕΚ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΟΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΠΛΗΓΜΑΤΑ». ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΛΟ ΓΙΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ, ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ, ΟΛΕΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΦΥΛΩΝ. ΕΚΤΟΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΛΕΠΡΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΕΚ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ. ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΖΑΡΟΣ.


ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ = ΣΤΙΣ ΝΕΟΛΑΤΙΝΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΥΣΙΑ (POPULATION=COPULATION).


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ = Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ «INFORMATION» ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΕΙΤΑΙ ΣΙΩΠΗΡΑ Η ΛΕΞΗ «ENWORMATION» ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΣΚΟΥΛΗΚΟΦΑΓΩΜΑ. ΑΥΤΗ Η ΛΕΚΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ, ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΠ’ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ν’ΑΝΤΛΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. (ΕΔΩ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ). ΤΟ ΜΑΘΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ GOOGLE: ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙΣ «ENWORMATION», ΡΩΤΟΥΝ: ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΕ «INFORMATION» ? ». ΠΑΡ’ΟΛ’ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΕΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ 2006 ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΛΕΞΗ «ENWORMATION». ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΠΑΣΧΕΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΑΠ’ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
WHEN YOU 'RE DONE QUESTIONING ME, DO YOU THINK I 'LL BE CHRISTENED?


ΠΛΟΥΤΟΣ = ΠΛΩΤΟΣ.
Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΗ (ΜΙΑΣ ΚΑΙ:  Ω = ΕΥ = ΟΥ). Η ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ/ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Η ΠΛΩΣΙΜΟΤΗΤΑ (ΠΛΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑ) ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΔΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ. ΤΟ ΠΛΕΥΣΙΜΟΝ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΙΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ (ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΡΚΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ, ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ). ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΕΣ Ή ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΥΞΕΩΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΕΞΗ "FLOATING", ΕΚ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ "BOAT" (= ΠΛΟΙΟΝ), ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΠΛΩΤΟΣ", (ΠΛΕΩΝ, ΠΛΕΟΥΜΕΝΟΣ). ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ/ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΩ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ  ΤΟ ΘΕΜΑ...


ΠΝΕΥΜΑ = ΠΝΟΗ, ΑΝΑΣΑ. PNEUMA = ΝΟΗΜΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ). ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ: ΕΣΠΕΡΙΤΙΣ ΑΥΡΑ / ΩΡΑ.


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ (ΤΑ) = ΤΑ ΝΟΗΜΑΤΙΚΑ (ΕΤΕΡΗ ΠΡΟΦΟΡΑ). ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (π.χ. ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ/ΔΑΧΤΥΛΑ)


ΠΟΙΝΗ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΠΟΝΟΣ.


ΠΟΛΕΜΟΣ = ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΠΟΛΕΜΟΣ = ΠΡΟΒΛΕΜ(Ο)Σ = ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ Ο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΕΝΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΑΛΑΤΑ. ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΩΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ, ΑΠΛΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ. ΕΧΕΙ «ΠΛΑΚΑ» ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ: ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΣΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ «ΑΚΟΥΣΕΙΣ» (ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ) ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ. ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ, ΔΕ, ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙΣ. ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ: «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΙΤΑ ΑΠΟ ΜΥΣΤΙΚΑ». ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ: «...ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ !»


ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ = ΕΙΝ’ Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ «POEM FOLLIES» ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: «ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΕΣ». ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΤΗι ΡΥΜΗι ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΠΟΤΕ…


ΠΟΝΗΡΟΣ = ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ / ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΕΞ ΑΚΟΗΣ (ΠΟΝΗΡΕ) ΑΠ'ΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΡΗΜΑ PUNIRE.


ΠΟΝΟΣ = ΩΣ ΛΕΞΗ, ΣΤΙΣ ΝΕΟΛΑΤΙΝΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ «ΧΡΩΜΑ» (COLOR - DOLOR). ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ, (PUNIRE) ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΝΗΣ.


ΠΟΡΙΣΜΑ = ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ: «POLICEMAN» (ΠΟΛΙΣΜΑΝ) ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΓΕΙ.. (Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΦΟΒΕΡΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ: ΦΩΝΗΜΑ - ΕΓΚΛΗΜΑ - ΠΟΡΙΣΜΑ.)


ΠΟΡΝΗ, «Η ΠΟΡΝΗ» = HARLOT (αγγλικά), CHARLOTTE (γαλλικά). Η ΛΕΞΗ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΛΕΞΗ «CHARIOT» ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΗΝΙΟΧΟΣ», «ΑΜΑΞΗΛΑΤΗΣ». ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΠΟΡΝΗ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΑΣΤΙΓΙΟ (CHARRUE (γαλλικά), ΒΟΥΚΕΝΤΡΑ, ΜΑΣΤΙΓΑ, ΤΑ ΗΝΙΑ), Ο «ΘΕΟΣ» ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΜΙΑΣ ΠΟΡΝΗΣ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΡΝΗΣ. (ΑΦΟΥ «ΘΕΟΣ» = GOAD, ΒΟΥΚΕΝΤΡΑ). ΔΕΣ ΚΑΙ TA ΛΗΜΜΑΤΑ ΘΕΟΣ, GOD, HARLOT.


ΠΟΣΕΙΔΩΝ = ΥΠΟΧΘΩΝ. ΠΟΣΕΙΔΟΝΙΟΣ = ΥΠΟΧΘΟΝΙΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΑ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΠΡΟΦΟΡΑ («ΥΠΟΣΔΩΝ») ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΥΠΟΧΘΩΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ»(Η ΛΕΞΗ ΥΠΟΣΔΩΝ ΕΓΙΝΕ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ»). ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ Η ΓΑΛΛΙΚΗ Λ. POSSEDE(N) ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΚΥΡΙΕΥΜΕΝΟΣ, ΕΝ-ΘΥΜΟΣ».
ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΠΑΝΤΩΣ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ (POISSONS) ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ (POISONS) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΨΑΡΙΑ.


ΠΟΥΣΤΗΣ = ΜΟΧΘΗΡΟΣ, ΩΜΟΣ, ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ, ΣΚΟΛΙΟΣ. ΤΟ 80% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΑΥΤΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΦΡΑΣΤΙΚΑ. ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ BUTCHER ( ή: BUSTER = Ο ΑΠΟΤΕΜΝΩΝ ) ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΧΑΣΑΠΗΣ». ΕΠΟΜΕΝΩΣ, «ΠΟΥΣΤΗΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΩΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» KΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ», «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΕΙ ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΑΡΧΩΝ, ΑΞΙΩΝ ΕΝΩ, ΕΠΙΣΗΣ, ΒΥΣΣΟΔΟΜΕΙ / ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ...». ΑΥΤΟ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ. Η ΛΕΞΗ "BUST" ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ "ΠΡΟΤΟΜΗ" (ΜΠΟΥΣΤΟ), ΔΗΛ. ΑΠΟΚΟΠΗ, ΑΠΟΚΟΜΜΑ.
ΟΠΟΙΟΣ ΑΦΑΙΡΕΙ, ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ. ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑ ΟΦΕΙΛΗΜΑΤΑ.


ΠΟΥΣΤΙΑ = ΜΟΧΘΗΡΙΑ, ΩΜΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ, ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΑ, ΤΟ ΒΥΣΣΟΔΟΜΕΙΝ, ΠΡΑΞΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ/ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ/ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ.


ΠΡΑΓΜΑΤΑ = ΛΕΞΗ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΛΕΞΗ «FRAGMENTA» = ΤΜΗΜΑΤΑ, ΚΟΜΜΑΤΙΑ.


ΠΡΕΖΑ = ΙΤΑΛΙΚΗ ΛΕΞΗ (ΤΥΠΟΣ: ΜΕΤΟΧΗ). ΣΗΜΑΙΝΕΙ: "ΠΑΡΑΣΥΡΜΕΝΗ".


ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ) = ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ PRESIDENT ΚΑΙ PRECEDENT ΤΩΝ ΝΕΟΛΑΤΙΝΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.


ΠΡΟΣΤΙΤΘΕΥΣΙΣ = PROSTITUTION. (ΑΡΧ.:) ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΤΕΚΝΑ ΑΛΛΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΑΡΕΜΦΑΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ» = ΠΡΟΣΤΙΤΘΕΥΣΕΙ.

ΠΡΟΣΤΥΧΗ, ΠΡΟΣΤΙΧΗ = ΠΡΟΣΤΙΤΘΗ, ΘΕΤΗ ΤΡΟΦΟΣ, ΔΡΑΣΤΗΣ ΠΡΟΣΤΙΤΘΕΥΣΗΣ. ΔΕΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ.


ΠΡΟΦΗΤΗΣ, ΠΡΟΦΙΤ(Ι)Σ (PROFITEER).
Α) ΠΡΟΦΗΤΗΣ = Ο (ΠΡΟ-) ΒΛΕΠΩΝ ΣΑΦΩΣ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΑ, Ο ΜΑΝΤΗΣ, Ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ.
Β) ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΚΟΣΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ «PROFIT» ΠΟΥ ΗΧΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΕΡΔΟΣ/ ΠΡΟΣΠΟΡΙΣΜΟΣ. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΑΤΙΝΟΓΕΝΕΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ (ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ) ΤΟ ΔΙΓΑΜΜΑ F ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ ΛΑΘΟΣ. ΑΝ ΗΞΕΡΑΝ, ΘΑ ΠΡΟΦΕΡΑΝ «ΠΡΟΣΤΙΤ» ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΕΛΛΗΝΙΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΛΕΞΗΣ, «ΠΡΟΣΤΥΧΗ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ (ΤΗΝ): ΑΠΟΠΕΙΡΩΜΕΝΗ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. «ΠΡΟΣΤΙΤΘΗ» ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΤΗ ΤΡΟΦΟ Η ΟΠΟΙΑ «ΠΡΟΣΤΙΤΘΕΥΕΙ» (ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΣΕ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ), ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ (ΤΙΤΘΕΣ) ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΔΕΣ ΚΑΙ: ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΕΘΝΟΣ.


ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΕΘΝΟΣ = ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ΦΩΝΗ (ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ ΗΤΑΝ) ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟ «ΧΑΡΙΣΜΑ» (ΤΟ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑ) ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ «ΕΘΝΟΣ ΠΡΟΦΗΤΩΝ». Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤ’ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ «NATION OF PROFITS», ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΦΟΡΑ: «ΕΘΝΟΣ ΠΡΟΣΤΥΧΩΝ» (=PROSTITUTES). ΤΕΛΙΚΑ Ο ΥΠΟΒΟΛΕΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ, «ΠΡΟΦΙΤΙΚΟΣ» ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΠΡΟΣΤΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ «ΠΡΟΦΙΤΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ» (PROFITEERING POISONING).


ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ = Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΉ ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΡΗΤΗ ΛΕΞΗ «ΠΡΟΦΙΤΟΥΡΓΟΣ» Η ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΚΕΡΔΩΝ». ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Σ’ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ (INTERESTS YOU) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ. ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ! (ΜΙΑ ΑΠ’ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΝ’ Η: ΟΜΟΗΧΟ = ΤΑΥΤΟΣΗΜΟ .)


ΠΥΠΙΛΑ = ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ (Ή ΞΕΠΕΦΤΕΙ) ΣΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (PUPIL). ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ "POP" (POPULAR) = ΠΥΠΙΛΑ.

ΠΥΠΙΛΙΖΩ = ΕΞΟΜΟΙΩΝΩ, ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΩ, ΙΣΟΠΕΔΩΝΩ, ΕΚΛΑΪΚΕΥΩ, ΑΝΑΜΑΣΩ, ΑΠΛΟΠΟΙΩ, ΛΙΑΝΙΖΩ (ΛΕΙΩΝΩ ΚΑΤΙ), ΤΡΙΒΩ, ΣΥΝΤΡΙΒΩ. ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑ ΜΑΛΩΝΩ.

ΠΥΠΙΛΙΣΜΕΝΟΣ = ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΟΣ, ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΟΣ, GROUND (ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΡΗΜΑΤΟΣ GRIND: ΤΡΙΠΤΩ) = ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΟΣ.


ΠΥΡΑΥΛΟΣ, ΠΥΡ+ΑΥΛΟΣ = ΣΩΛΗΝ ΠΥΡΟΣ. Ο ΓΝΩΣΤΟΣ «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» ΤΟΥ ΔΙΟΣ (=ΤΖΟΣ). ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...Ρ


ΡΑΒΒΙΝΟΣ = Ο ΓΝΩΣΤΟΣ, ΓΡΑΦΙΚΟΣ, ΡΑΒΒΙ (ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ). ΟΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ (ΑΝΕΞΗΓΗΤΩΣ) ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ, ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ. ΟΙ «ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ» ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΩΤΑΤΟΝ ΕΒΡΑΪΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΕ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ. ΣΤ’ΑΓΓΛΙΚΑ Η ΛΕΞΗ «ΡΑΒΒΙΝΟΣ» ΗΧΕΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΡΠΑΧΤΙΚΟ», ΤΟ «ΚΟΡΑΚΙ» ΚΑΙ ΤΗ «ΧΑΡΑΔΡΑ» (ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ) ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ» ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ: «ΟΣΤΙΣ ΚΑΚΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ, ΟΙ ΚΟΡΑΚΟΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΔΡΟΣ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΚΒΑΛΟΥΣΙΝ ΤΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥ». ΑΝ ΟΠΟΥ «ΠΑΤΕΡΑΣ» ΒΑΛΟΥΜΕ «ΡΑΒΒΙΝΟΣ» (ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ) ΤΟΤΕ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΪΚΑΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΝ ΡΗΤΟΝ: «ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΡΑΒΒΙΝΟ ΤΟΥ, ΟΙ ΡΑΒΒΙΝΟΙ ΘΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ» (ΕΙΠΑΜΕ ΗΔΗ ΠΩΣ «ΡΑΒΒΙΝΟΣ» ΙΣΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ «ΚΟΡΑΚΙ»). ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ: «ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΝΟΝΟ, ΤΑ ΣΚΑΤΑ (ΟΙ ΝΟΝΟΙ) ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝΕ». «ΕΛΑ, ΚΥΡΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΜΟΥ!». ΕΔΩ Η ΚΑΛΗ ΑΥΤΟΪΚΑΝΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ !!!


ΡΑΝΤΑΡ, R.A.D.A.R. = ΑΡΚΤΙΚΟΛΕΞΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΗΧΗ ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΕΞΗ «RUDDER» ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΗΔΑΛΙΟ. ΤΙ? «ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΗΔΑΛΙΟ»? ΕΧΕΙ ΡΑΝΤΑΡ !


ΡΑΣΟ, ΡΑΣΑ = Η ΛΕΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: RATIO, ΔΗΛ ΛΟΓΟΣ. (Η ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΟΥ «-ΤΙ + ΦΩΝΗΕΝ» ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ NAUTIA ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ «ΝΑΟΥΣΑ»). ΒΕΒΑΙΑ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΡΟΥΧΑ» (ΠΟΥ ΤΑ ΦΟΡΟΥΝ ΑΡΡΕΝΕΣ ΜΕ ΕΞΑΨΕΙΣ (RUSH) ). ΔΕΣ ΚΑΙ Λ. ΡΟΥΧΑ.


ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ = ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΛΕΞΗ RETICULUM (ΔΙΧΤΥΟΝ). Η ΕΚΦΡΑΣΗ «ΕΓΙΝΕ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΔΙΧΤΥΑ ΟΣΩΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ». ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΤΕ!


ΡΟΥΧΑ = ΡΥΘΜΟΣ, ΡΕΥΜΑ, ΡΥΜΗ, ΡΟΥΣ, RUSH (ΕΞΑΨΗ), ΠΕΡΙΟΔΟΣ. Η ΛΕΞΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΡΘΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ: «ΕΧΩ (ή: ΒΓΑΙΝΩ ΑΠ’) ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ» = ΕΧΩ (ή: ΒΓΑΙΝΩ ΑΠ’) ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΜΟΥ (ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ).


ΡΩΓΑ, ΡΩΓΕΣ, «MAZEYE KI ΑΣ ΕΙΝ’ ΚΑΙ ΡΩΓΕΣ»= ΜΑΖΕΥΕ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝ’ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ( ΡΩΓΑ = ΔΡΟΓΑ, DRUG, DROP ). ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ & ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ «RAISING A NIPPLE» ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ: ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΡΙΓΗΣΕΙ. ΣΥΧΝΑ ΟΙ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΛΕΝΕ: «YOU WON’T RAISE A NIPPLE !» ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: «ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ !».Σ


ΣΑΒΑΝΟΝ = ΣΤΕΙΡΟΝ, ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ, ΑΓΟΝΟΝ, ΑΤΟΚΟΝ, ΣΤΕΡΦΑ (ΓΥΝΑΙΚΑ, ΓΗ). ΕΚ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΡΙΖΑΣ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ «ΣΑΒΑΝΝΑ», SAVANNAH (αγγλικά).


ΣΑΒΟΥΡΑ = ΤΟΣΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ, ΑΠΟ «ΟΥΣΙΑ» (SAVOR), ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΝΟΥΣΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΑΝ ΕΡΜΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΧΡΗΣΙΜΑ ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ. ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ (ΡΗΜΑ) «SAVOURER», ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ: «ΤΡΩΓΩ».


ΣΑΜΠΟΤΑΖ = ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΙΣ, ΑΡΓΙΑ, ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΝ, SABBATAGE (SABOTAGE).


ΣΑΡΔΑΜ = ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΜΑΔΡΑΣ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ. ΤΟΣΑ, ΠΟΥ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ! Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΑΤΟΠΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ: ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΤΩΝ (ΜΕΤΑ)ΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΛΕΞΙΠΛΑΣΙΑ. ΘΑ ΔΩΣΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΤΟΥ ‘60), Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΡΟΛΟ ΒΛΑΜΜΕΝΗΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ: «Ο [ΤΑΔΕ] ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ». ΠΟΙΑ ΥΠΑΡΚΤΗ ΛΕΞΗ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ Η -ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ/ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ- ΛΕΞΗ? ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Η ΛΕΞΗ «ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (CONTEXT). ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ! ΑΞΙΖΕΙ !!!


ΣΑΤΑΝΑΣ = ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ: ΔΙΑΒΟΛΟΣ). ΒΑΣΙΚΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ «GITANES» = ΟΙ (Α)ΘΙΓΓΑΝΟΙ, OI ΤΣΙΓΓΑΝΟI. Η ΠΡΟΦΟΡΑ «ΣΕΪΤΑΝ» ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ «ΣΕΙΛΗΝΗ» (ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΣΕΛΗΝΗ). ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ Η ΓΡΑΦΗ «GIFANES» (ME F ANTI T) ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΤΕΡΗ ΚΑΘΟΤΙ, ΣΤ’ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, F=ΣΤ=ΤΣ=ΓΓ=Ξ=ΣΚ.. ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ, ΟΝΤΕΣ ΕΚΔΙΩΓΜΕΝΟΙ ΕΞ ΙΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΕΦΕΡΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ «ΞΕΝΕΣ» ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΝ. ΑΡΚΕΙ Η ΜΑΝΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΤΑΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΦΟΡΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ. ΟΤΑΝ, ΔΕ, ΕΙΣΑΙ ΝΟΜΑΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΔΕΚΤΟΣ ΩΣ «ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ» ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ «ΖΗΤΙΑΝΟΣ» (ΛΕΞΗ EK ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ: GITANES) ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΚΟΣ «ΟΙΩΝΟΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΜΕ ΙΣΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ... ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟ «ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ» ΥΠΑΡΧΕΙ! ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΓΑΝΙΖΑ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΣΑΝ Η ΜΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΑΤΙΑ ΤΗΣ. ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΡΗΚΑ ΠΕΝΤΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΜΕ «ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ» :ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΟΥ ΑΝΕΤΡΑΠΗ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ.


ΣΑΥΡΑ = ΕΛΑΦΡΙΑ. LIZARD = LEGERE (ΓΑΛΛΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ: LAGER). ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ (!) ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ.
Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ, ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΧΟΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ π.χ "ΑΛΑΒΑΣΤΡΟ" ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ "ΓΑΛΑΖΙΟ" ΣΤΑ ΜΟΛΔΑΒΙΚΑ.


ΣΕΛΗΝΗ = Ο ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΑ, ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΣΧΟΛΗ.


ΣΕΞ = ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΥΓΑ». ΥΠΟΝΟΕΙΤΑΙ Η ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ «ΩΟΤΟΚΙΑ» (ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ). «ΣΕΞ» εκ του «SHELL». SEX=SHELLS=EGG(S). (LL=X, π.χ.: MILLER=MIXER). ΑΠΟΡΙΑ: ΠΟΣΟΙ ΑΠ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΔΙΟΥΝΤΑΙ, ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΞ ΤΕΛΙΚΑ? ...ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΩΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΗΣ, ΑΝ Η ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΡΑΜΕ(Ι)ΝΕΙ ΑΤΟΚΟΣ? ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΙΜΟΜΕΙΞΙΑ!!! ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΧΡΙΣΤΟΜΑΛΑΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΑΙΜΟΜΕΙΞΙΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ (ΑΝΑΝΤΑΜ-ΠΑΠΑΝΤΑΜ!) ...ΚΙ ΕΔΩ ΕΓΓΙΖΟΥΜΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΠΩΣ: Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ΥΠ’ ΑΥΤΩΝ, ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ !! (Η ΟΠΩΣ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΝΕ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΧΑΣΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΖΟΥΜΙΑ…»)


ΣΙΚΑΛΗ = ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΤΣΑΒΔΑΡ» ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟ. ΤΣΑΒΔΑΡ = ΨΕΥΔΑΡΓ- ?.


ΣΙΝΑΧΙ = (ΤΟ ΦΥΤΟ) ECHINACEA (ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ: ΕΧΙΝΑΤΣΗΑ), ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΟΗ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ-ΑΝΤΙΔΟΤΟΥ.


ΣΙΤΕΥΤΟΣ (ΜΟΣΧΟΣ) = ΧΥΤΕΥΤΟΣ (ΜΟΣΧΟΣ). ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ…


ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ, ΣΙΧΑΜΑ = ΕΚ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ «SICK» ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΑΡΡΩΣΤΙΑ, ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ. ΑΡΑ: ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ (ΚΑΠΟΙΟΝ/ ΚΑΤΙ) = ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΩ (ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ/ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ). ΕΠΙΣΗΣ: ΣΙΧΑΣΙΑΡΗΣ = ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΣ.


ΣΙΧΩΡΙΟΝ = ΤΟ ΡΑΔΙΚΙ, CHICORY ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ. «ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΟΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ». Η ΕΚΦΡΑΣΗ «ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΑ» ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΞΑ ΑΠ’ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ». «ΣΥΧΩΡΩ ΚΑΠΟΙΟΝ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΙΚΡΑΙΝΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ! «ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ» ΕΙΝ’ Ο ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ Θ’ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΕΥΣΗ, ΕΦΟΣΟΝ ΠΕΘΑΝΕ..


ΣΚΑΛ ΕΝ ΜΠΟΟΥΝΣ, «SKULL & BONES» = ΚΟΛΛΕΓΙΑΚΗ ΑΔΕΡΦΟΤΗΣ ΤΩΝ Η.Π.Α ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ «ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΗ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ» ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ, ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ, ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΝ ΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ Η.Π.Α. «ΣΧΟΛΕΙΟ & ΚΟΚΚΑΛΟ» Ή «ΣΧΟΛΕΙΟ & ΜΠΟΝΟΥΣ» ΕΙΝ’ ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ, ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ «SKULL & BONES» ΗΧΕΙ ΩΣ «SCHOOL & BONUS». ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΤΙ Η ΣΤΟΑ ΑΥΤΗ Ε ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ «ΚΑΡΟΤΟ-ΜΑΣΤΙΓΙΟ» Ή «ΚΑΛΟ ΣΚΥΛΑΚΙ, :ΠΑΡΕ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ» ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ «ΣΚΥΛΑΚΙΑ» ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΔΗΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ: SKULL & BONES (ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ).


ΣΚΑΦΗ = ΣΚΕΥΗ. ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΑΠΕΡΑΝΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΣΚΑΦΗ. ΤΑ ΣΚΕΥΗ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΥΠΑΡΚΤΑ ΣΚΑΦΗ !!!


ΣΚΥΤΑΛΗ = ΞΥΛΙΝΟΣ ΠΕΡΙΕΚΤΗΣ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ. ΣΚΥΤΑΛΗ = ΧΥΤΗ, ΚΟΥΦΙΑ, ΧΥΛΗ (HOLY), ΧΥΛΟΣ,-Η,-ΟΝ. ΣΚΥΤΑΛΗ = ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΟΥΦΙΟ & ΞΥΛΙΝΟ. ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΗΜΜΑΤΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ, ΧΥΛΗ ΓΗ, HOLY.


ΣΟΥΒΛΑ = ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ «PASSION» ΤΟΥ MEL GIBSON, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΠΩΣ Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ (ΑΡΑΜΑΪΚΑ Ή ΕΒΡΑΪΚΑ) ΟΠΟΥ Η ΦΡΑΣΗ «ΣΕΛΟΎΒΛΕ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΣΤΑΥΡΩΣΕ ΤΟΝ!» (Ή ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ). ΑΡΑ «ΣΟΥΒΛΑ» = ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΠΩΣ Ο MEL GIBSON ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΩΣ, ΤΕΛΙΚΑ, ΩΣ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ, ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ! ΤΩΡΑ, ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ ΣΟΥΒΛΙΣΤΗΚΕ Ή ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ?


ΣΟΥΛΑ, ΣΟΛΑ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΨΥΧΗ. (ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ SOIL, SOUL, ΣΟΛΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ/ΑΚΑΘΑΡΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ).


ΣΟΥΡΩΝΩ = ΓΙΝΟΜΑΙ ΣΑΝ ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ (SOEUR), ΑΡΑ: ΣΥΡΡΙΚΝΟΥΜΑΙ, «ΜΑΖΕΥΩ», ΘΛΙΒΟΜΑΙ. ( «SORROW» = ΘΛΙΨΗ ). ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ CIRROSIS ( ΚΙΡΡΩΣΙΣ ΗΠΑΤΟΣ ), ΚΑΘΟΤΙ ΤΟΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΟΥΛΗ".


ΣΠΟΓΓΟΣ, ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ = FUNGUS (ΜΥΚΗΤΑΣ) (ΥΠΗΡΧΕ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΣΠΟΓΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΚΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΟΓΓΩΔΗ ΥΦΗ ΤΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΜΥΚΗΤΩΝ). «ΦΟΥΚΑΡΑΣ» ΗΤΑΝ, ΜΑΛΛΟΝ, Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΣ. ΤΟ ΡΗΜΑ "ΣΠΕΝΔΩ" ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΠΟΓΓΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ (ΧΥΝΕΙ / ΣΚΟΡΠΑ) ΚΑΘΕ ΥΓΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ. ΤΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΡΗΜΑ SPONDERE (ΣΠΕΝΔΩ) ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΟΓΓΟ.


ΣΠΟΥΔΑΖΩ = ΣΠΟΥΓΓΑΖΩ, ΣΠΟΓΓΙΖΩ, ΣΦΟΥΓΓΑΖΩ = ΑΠΟΡΡΟΦΩ = ΑΠΟΡΡΟΦΩ ΓΝΩΣΗ.


ΣΤΑΥΡΟΣ = ΔΕΣ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΤΟ ΛΗΜΜΑ ΤΑΦΟΣ. Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΥΛΟΣ (ΚΟΥΦΙΟΣ) ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΟ ΚΑΙ ΩΣ ΠΕΡΙΕΚΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ (ΣΚΥΤΑΛΗ). ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΟ ΚΙ ΩΣ ΟΠΛΟ π.χ. ΣΤΙΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΛΛΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ.
Η ΕΚΦΡΑΣΗ «ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ, ΝΑ ’ΧΕΙΣ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ» ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΞΗΣ: «ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΣΟΥ (ΠΑΡΕ ΜΕΤΡΑ ΜΗΠΩΣ ΠΕΘΑΝΕΙΣ) ΑΛΛΑ ΕΧΕ ΚΑΙ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ (ΜΗΠΩΣ, ΤΕΛΙΚΑ, ΕΠΙΖΗΣΕΙΣ)». ΑΡΑ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ: «ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟ...». ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑ ΣΟΥΒΛΑ.


ΣΤΕΨΟΝ (προστακτ.) = ΛΕΞΗ- ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ «STEP-SON» = «ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ» «ΘΕΤΟΣ ΥΙΟΣ». ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΣΥΝΗΘΕΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΑ ΣΤΕΦΟΝΤΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΩΣΤΕ Η ΛΕΞΗ «ΘΕΤΟΣ» ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΤΕΨΗ ΤΟΥ.


ΣΤΟΝΟΣ = ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ, ΠΕΤΡΑ ΜΕ ΑΚΜΕΣ. Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΕΞΗ «STONE» ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΣΥΓΓΕΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΤΟΝΟΣ», «ΣΤΟΝΑΡΙ», «ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ», «ΣΤΟΥΡΝΟΣ» (ΙΣΩΣ ΚΑΙ: «ΦΟΥΡΝΟΣ»), «(Α)ΓΓΟΝΙ», «ΕΓΓΟΝΙ», «ΑΓΓΟΝΑΡΙ», ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΚΟΜΑ ΚΙ Η ΛΕΞΗ: «ΑΓΚΩΝΑΣ» ΛΟΓΩ ΑΚΡΑΙΑΣ (ΑΚΜΑΙΑΣ) ΘΕΣΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ.


ΣΤΟΥΜΠΟΣ = ΕΚ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΛΕΞΕΩΣ THUMB = ΑΝΤΙΧΕΙΡΑΣ.


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ = ΑUTHOR, ΕΚ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ "ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ".


ΣΥΓΧΩΡΕΣΙΣ = ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΙΣ, ΤΟ ΝΑ ΧΩΝΕΥΕΣΑΙ/ ΛΕΙΩΝΕΙΣ ΟΜΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ/ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΣΤ’ ΑΓΓΛΙΚΑ Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΛΕΟΣ» ΘΑ ΠΕΙ: ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ. O «ΕΛΕΗΜΩΝ ΘΕΟΣ» ΔΕΝ ΕΙΝ’ΑΛΛΟΣ ΑΠ’ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑ ΧΡΥΣΟ! ΔΕΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΛΗΜΜΑ ΣΙΧΩΡΙΟΝ.


ΣΥΝΑΓΩΓΗ = ΣΤ’ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΛΕΞΗ ΟΜΟΗΧΗ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΠΑΦΗ». ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΕΠΑΦΗ.


ΣΥΝΕΧΙΖΩΣΥΝΕΡΙΖΩ ( =ΣΥΝ+ΕΡΙΖΩ ). ΔΙΑΙΩΝΙΖΩ ΕΧΘΡΑ / ΔΙΑΜΑΧΗ, ΑΠΑΝΤΩ /ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.


ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ, CONVENTION = CONVERTION, ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ.


ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ = Η ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΛΕΞΕΩΣ "CONSPIRACY"


ΣΥΧΩΡΙΟΝ = (ΤΟ ΕΔΩΔΙΜΟ ΦΥΤΟ) ΣΙΧΩΡΙΟΝ, ΤΟ ΡΑΔΙΚΙ. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΣΙΧΩΡΙΟΝ.


ΣΦΗΚΑ = ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΡΚΤΙΚΟΛΕΞΟ (W.A.S.P. = ΛΕΥΚΟΙ,ΑΓΓΛΟ-ΣΑΞΟΝΕΣ,ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ) ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ "ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ" ΟΠΩΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ.


ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ = SIMITAR, SCIMITAR. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ (ΔΙΟΔΙΑ) ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ = ΓΙΑΤΑΓΑΝΙ.


ΣΧΙΣΜΑ, SCHISM = ΣΕΙΣΜΟΣ, (ΣΗΙΣΜΟΣ). SCHISM = SEISM- . ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑ "ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΣ" ΓΙΑ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΦΟΒΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ).


ΣΧΟΛΗ = ΣΩΛΗΝ, ΚΕΝΗ, ΑΡΓΙΑ, ΜΗ-ΑΣΧΟΛΙΑ, ΑΔΕΙΑ. Δες ΛΗΜΜΑΤΑ: HOLY, ΣΚΥΤΑΛΗ. ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ Η ΛΕΞΗ «ΣΩΛΗΝ» ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ «ΣΧΟΛΉ» (=ΣΤΡΑΒΗ, ΤΕΘΛΑΣΜΕΝΗ, ΣΤΡΕΒΛΗ) ΚΑΙ «ΣΧΌΛΗ». ΕΠΙΣΗΣ, Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ «ΣΕΛΗΝΗ» ( ΣΕΙΛΗΝΗ, ΣΟΙΛΗΝΗ > ΣΩΛΗΝ ) = ΕΙΡΗΝΗ, ΗΣΥΧΙΑ, SILENCE ( = ΣΕΙΡΗΝΗ, ΣΕΙΛΗΝΗ ) ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ( SOIR = ΣΕΙΛ- / CIEL ).


ΣΩΤΗΡ = ΑΠΟΛΛΩΝ = ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ, ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ, ΟΛΕΤΗΡ  ( ο ΦΟΝΙΑΣ στα αρχ. ελληνικά ), Ο ΑΠΟΛΛΥΩΝ. ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ («ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ») ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΛΕΨΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΤΗΡΑΣ: ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΝ ΠΟΡΕΙΑ Ή ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ. ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ (ΔΙΑΒΑΖΕ: ΠΑΥΛΟΣ) ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΣΩΤΗΡΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΣΕ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΤΗι ΒΟΗΘΕΙΑι ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥΣ (ΤΗΣ ΕΥΠΕΙΘΕΙΑΣ ΤΟΥΣ). ΔΕΣ ΛΗΜΜΑΤΑ ΠΙΣΤΗ, ΣΩΤΗΡΙΑ.


ΣΩΤΗΡΙΑ = ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΜΟΣ, ΑΠΩΛΕΙΑ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ, ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ. ΕΚ ΤΗΣ ΡΙΖΑΣ «CHAUX», ΕΛΛΗΝΙΚΑ: «ΧΑΛF-». «ΣΩΖ-», ΚΑΙ «ΣΩΣ» ΕΦ’ ΟΣΟΝ SAUCE = ΚΑΥΤΗ. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ «ΣΑΛΤΣΑ», «SALSA», «ΚΑΛΤΣΑ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΖΕΣΤΟ/ ΚΑΥΤΟ. ΑΠ’ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΡΙΖΑ ΚΙ Η «ΑΣΒΕΣΤΗ» (=EX-CHAUST-ED, ΑΠ-ΕΣΒΕΣΜΕΝΗ), ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤ’ΑΓΓΛΙΚΑ «CALF» κλπ. ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΓΕΝΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ή ΕΝΑ ΓΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΑΛΛΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝ’ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ.Τ


ΤΑΓΜΑ = ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΗΜΜΑ ΤΑΜΕΝΟΣ. ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟN ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ «ΣΕΛΙΔΑΣ»/ ΣΥΝΟΛΟΥ. Η ΕΠΟΧΗ, ΛΟΙΠΟΝ, ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ. Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΓΜΑ (ORDER) ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ "ΕΝΤΟΛΗ". Η ΕΚΦΡΑΣΗ "THIS IS AN ORDER!" ΣΗΜΑΙΝΕΙ: "ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΤΑΓΜΑ (ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΤΕΛΗΣ)!", "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ!".


ΤΑΛΕΝΤΑ = ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ. Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΟΠΟΥ CHALLENGE = TALENTS. ΔΙΚΙΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ. ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ !


ΤΑΜΕΝΟΣ, ΤΑΜΑ = ΧΑΜΕΝΟΣ, Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ. = ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΝΑ, Ή ΕΙΧΕ ΗΔΗ, ΧΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ Ή ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΑΝΑΘΗΜΑ/ ΑΙΤΗΜΑ, ΠΡΟΣ ΑΠΡΟΣΩΠΟ ΟΝ, ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΥΡΕΣΗ Ή ΤΗ ΜΗ-ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥ (ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣ).


ΤΑΦΟΣ = ΕΚ ΤΟΥ ΤΑΥ (ΣΧΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥ) ΠΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΟΝ ΤΥΜΒΟ (ΤΟΜΒ).


ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ = ΤΕΛΕΣΤΕΟΣ, ΠΡΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΝ. ΕΙΝ’ Η ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ «DELENTA». Το Υ (V) ΗΤΑΝ ΣΥΡΙΣΤΙΚΟ (ΣΦΥΡΙΧΤΟ), ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΤΟΥ «Φ» & ΤΟΥ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΣΥΡΙΣΤΙΚΟΥ «Σ». ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ «Ν» ΔΕΝ ΑΠΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ ΗΧΟ ΑΠ’ ΤΟ «Σ» (ΙΣΩΣ ΠΡΟΦΕΡΟΤΑΝ «Νj»).


ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ = Ο ΧΟΡΕΥΤΗΣ. ΕΚ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΛΕΞΕΩΣ TANZER = ΧΟΡΕΥΤΗΣ.


ΤΖΙΜΠΡΙΣ = "ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΛΟΓΙΑ". ΕΚ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΕΞΕΩΣ "ΥΒΡΙΣ" (HYBRIS), ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΦΟΡΑ.


ΤΗΒΕΝ(Ν)ΟΣ = ΚΑΙ ΟΜΩΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΣΤΕΦΑΝΟΣ» = (Σ)ΤΗΒΕΝΟΣ. ΤΗΒΕΝΟΝ ΕΦΕΡΑΝ (ΚΑΙ ΦΕΡΟΥΝ) ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΩΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΝ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΡΑΝΕ (Σ)ΤΗΒΕΝΟΝ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΗΤΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ??


ΤΙΜΩ = ΦΟΒΑΜΑΙ. ΑΠΟ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΡΙΖΑ. «ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΝΑ ΤΙΜΑΤΕ» = ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ (..) ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΧΡΟΝΟ» ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ (TIME) ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΦΟΒΟΣ». ΕΧΕΙ ΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ «ΘΥΜΟΣ» ΔΙΟΤΙ «TIME» = «THYME» = ΘΥΜΟΣ.
ΕΚΦΡΑΣΗ: «I DON’T HAVE TIME FOR THIS RIGHT NOW» = «ΔΕΝ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ».


ΤΙΜΩΡΙΑ = ΤΙ ΜΩΡΙΑ ! ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΟΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΩΡΙΑ ΤΟΥ. ΑΡΚΕΙ, ΒΕΒΑΙΑ, Η ΜΩΡΙΑ ΤΟΥ (ΚΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ) ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΔΕΔΙΚΑΙΩΤΑΙ !


ΤΙΤΘΗ = ΘΗΛΗ. ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ TUTOR, TEACHER ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΤΙΤΘΗ» ΠΟΥ, ΩΣ ΘΗΛΗ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ «ΤΡΟΦΟΣ». ΕΠΟΜΕΝΩΣ, «TEACHER» (ΔΑΣΚΑΛΟΣ) = ΤΡΟΦΟΣ.


ΤΟΝΟΣ = ΠΕΤΡΑ, ΑΚΟΝΙ. ΔΕΣ ΛΕΞΗ ΣΤΟΝΟΣ.


ΤΡΙΑΔΑ = ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ «ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ». ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ «ΜΑΓΙΚΟ» ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ: ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΡΙΑΔΕΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ «Ο ΑΡΗΣ ΣΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ».
ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΗΘΟΛΟΓΙΑΣ KONRAD Z. LORENZ, NIKOLAAS TINBERGEN, KARL VON FRISCH. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΡΗΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ. ΟΙ «ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΟΙ» ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΝΩΣΤΗ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ. ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΥΠΗΡΞΑΝ, ΒΕΒΑΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΡΙΑΔΕΣ, ΟΠΩΣ ΟΙ BERTOLT BRECHT, THOMAS EDISON, ALEXANDER GRAHAM BELL, THOMAS MANN, THEOPHRASTUS BOMBUST VON HOHENHEIM ("ΠΑΡΑΚΕΛΣΟΣ"), o MEDELEYEV, o LOUIS PASTEUR, o MARTIN HEINRICH KLAPROTH (ΧΗΜΕΙΑ-ΦΥΣΙΚΗ), ο BLAISE PASCAL (ΚΑΘΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΗ), o WALT DISNEY, ο GOETHE. Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΙΣΩΣ, ΤΕΛΙΚΑ, ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΡΙΑΔΕΣ. ΙΔΟΥ ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ !!!

..ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΠΟΤΕ Ν' ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ, ΙΔΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΚΟΜΑ: (5  ΜΟΥΣΙΚΟΙ:) DAVID SYLVIAN, PATTI SMITH, DAVID BOWIE, TIM BOOTH, GRAEME EDGE (των MOODY BLUES), WOODY ALLEN, MIA FARROW, JULIA ROBERTS, ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ), WILL PATTON (Ο "ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ BETHLEHEM" ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "THE POSTMAN"), STEVEN SPIELBERG, FRANCIS FORD COPPOLA, (και ο ανηψιός του:) NICHOLAS CAGE, SHARON STONE, CATHERINE ZETA-JONES, ANNE HATHAWAY, JIM CARREY, Η ΦΩΤΕΙΝΗ Σ. (ΤΗΣ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΤΟ ΛΗΜΜΑ "ΦΩΤΕΙΝΗ"), ο JUSTIN SULLIVAN των NEW MODEL ARMY, ο STEVE KILBEY των THE CHURCH, ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ, ΜΟΝΟΙ ΚΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΑ ΣΗΜΕΙΑ. ΩΠΑ, ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ? "ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΑ"? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΤΗΤΟΙ ΤΟΠΟΙ ΓΙΑ ΜΑΣ!
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΕΡΒΑΤΟ ("ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ")!


ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ = ΚΑΘΕ ΑΠΕΙΛΗ ΑΣΚΗΣΗΣ, Ή ΑΣΚΗΣΗ, ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΘΟΣ ΑΤΟΜΩΝ. Η ΑΝΑΦΟΡΑ «ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΘΟΣ ΑΤΟΜΩΝ» ΕΧΕΙ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΥΤΗ ΔΙΟΤΙ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΝΕΚΡΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝ’ ΚΙ Ο ΠΑΣΤΟΡΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΣΚΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΝΕΚΡΟΣ Ή ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ Σ’ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ «ΚΑΛΥΤΕΡΗ» ΖΩΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΣΟΥ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΠ’ ΑΥΤΟΝ.
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝ' ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ-ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΕΛΑΣΤΕΣ («ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ») ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΤΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΙ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΣΦΑΓΗΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΩΝ. Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ, Η ΑΝΥΨΟ-ΒΥΘΙΣΗ (ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑ) ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΔΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΑ, ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ («ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΣ» ΤΩΝ ΤΑΣΕΩΝ) ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΟΥΝ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ. Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ (MANTIKH TEXNH) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ. ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΣΑΙ ΣΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΜΙΑ ΥΠΟΨΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΠ’ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ, ΤΗΝ ΙΚΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟ-ΟΠΤΙΚΗΣ. ΧΑΜΕΝΟΣ, ΠΑΝΤΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΚΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο SCHWARZENNEGER ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΠΟΥ ΨΕΥΤΟΚΥΟΦΟΡΕΙ (ΝΑΙ, Ο ΣΒΑΡΤΖΕΝΕΓΚΕΡ): «LUCK IS FOR THE UNPREPARED», «Η ΤΥΧΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΣ». ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ..


ΤΡΟΠΑΡΙΟ = ΨΕΜΑ. ΕΚ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ «TROMPEUR» ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΨΕΥΤΗΣ. ΘΗΛ: «TROMPEUSE». ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ Η ΕΚΦΡΑΣΗ: «ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ( ΨΕΜΑ )».


ΤΣΑΓΑΝΟ = ΔΙΑΓΩΝΙΟΝ ΤΜΗΜΑ. ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΟΥ "ΔΙ-" ΩΣ "ΤΖ" (DJ=).
ΕΚΦΡΑΣΗ: "ΕΧΕΙ/ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΣΑΓΑΝΟ" = ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΣΑΙ Σ' ΑΥΤΟ(Ν).ΣΕ ΟΡΘΟΓΩΝΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΟ ΔΟΚΑΡΙ, ΤΟ "ΤΣΑΓΑΝΟ", Η ΤΡΑΒΕΡΣΑ.


ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ = ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ (ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ). ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΛΕΞΗ "SAGRADA" ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΙΕΡΗ, ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΕΝΗ.
ΕΚΦΡΑΣΗ: "ΤΣΑΓΚΑΡΟΔΕΥΤΕΡΑ" = ΑΡΓΙΑ, ΙΕΡΗ ΜΕΡΑ (ΜΑΛΛΟΝ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ).


ΤΣΙΓΚΛΑΩ = ΕΝΟΧΛΩ. ΕΚ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ «JINGLE» =ΔΙΑΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΗΧΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΚΑΚΟΤΥΧΙΑ («JINX»). «JINGLE BELLS» ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ.


ΤΣΙΜΠΙΔΑ = ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ, ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ. ΕΚ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΛΕΞΕΩΣ «ΤΖΙΒΙΔΑ». Η ΘΡΥΛΙΚΗ «ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΩΡΑ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ).


ΤΣΟΥΛΑ = Ο ΜΟΧΛΟΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. «ΨΥΧΗ» = ΤΣΟΥΛΑ, SOULA.


ΤΥΦΩΝ = ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, «ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΓΟΥ». ΤΟΝ ΕΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΚΑΝΟΝΑ. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑΤΑ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, ΜΑΛΑΠΕΡΔΑ, ARROGANCE.


ΤΥΧΗ = ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗ-ΟΝΤΩΣ, ΑΠ’ΤΗΝ ΧΙΛΙΟ-ΚΑΚΟ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΛΕΞΗ FORTUNE ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΟΜΩΣ, «ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ». ( π.χ.: «HE MADE A FORTUNE» = ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.)Υ


ΥΒΡΑΙΟΣ = ΛΕΞΗ ΕΠΙΝΟΗΣΗΣ ΜΟΥ: ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ, ΑΤΟΜΟ ΜΗ-ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ, ΑΜΦΙΒΟΛΑ & ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΗ..


ΥΒΡΙΣ = ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ. ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ: ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΞΗ, ΠΟΥ «ΡΙΧΝΕΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ». ΔΕΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΗΣ, ΘΕΙΟΝ, ΖΗΛΟΤΥΠΟΣ.


ΥΒΡΙΣΤΗΣ = ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ. ΤΑ ΤΙΠΟΤΕΝΙΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΑ ΔΑΣΗ («ΑΛΣΗ» ΛΕΓΟΝΤΑΝ ΤΟΤΕ) ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ «ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ» (ΙΒ΄ 3) & «ΚΡΙΤΩΝ» (ΣΤ΄ 26)

ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΣ = ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΟΣ. (ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΛΕΞΗ ΜΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΦΟΡΑ).


ΥΠΑΡΞΗ = ΕΠΑΡΚΕΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ = ΕΠΑΡΚΕΙ. Η ΕΠΑΡΚΕΙΑ (ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ) ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ. ΟΣΤΙΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ, ΑΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ !


ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ = ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.


ΥΣΤΕΡΙΑ = ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΟΥ ΤΟ "Τ" ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ UTERUS (ΔΗΛΑΔΗ: ΜΗΤΡΑ) ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟΝ ΦΘΟΓΓΟ "ΣΤ". ΑΡΑ: UTERUS = ΥΣΤΕΡΟΣ.Φ


ΦΑΛΑΓΞ, ΦΑΛΑΓΓΑ = BALANCE. ΠΛΑΣΤΙΓΞ / ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ = BAL(L)AST-INGS. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.


ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΝ = ΤΟΠΟΣ ΖΥΜΩΣΕΩΝ. ΕΚ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ VERMES. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΕΡΜΗΣ.


ΦΑΣΚΕΛΟΣ = ΣΦΑΚΕΛΟΣ (ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ) = ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ, ΣΗΨΗ, ΒΑΚΙΛΛΟΣ. ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΑΝΘΑΝΟΝ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΥΒΡΑΙΩΝ ΕΞΕΔΗΛΩΘΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΠΟΛΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ (ΓΝΩΣΤΟΙ ΩΣ ΒΑΚΙΛΛΟΙ, π.χ «ΑΝΘΡΑΚΑΣ», ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ - ΦΟΡΕΩΝ) ΕΝΤΟΣ ΑΛΛΩΝ ΦΥΛΩΝ. ΣΤ’ ΑΡΧΑΙΑ, ΦΑΣΚΕΛΟΣ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΔΑΚΤΥΛΟ.


ΦΑΤΝΗ = ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 2006 ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΕΞΗΣ: Σ’ΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ, ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΦΑΤΝΗ, ΑΝΑΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΧΑΡΑ. Ο ΗΧΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΦΩΝΩΝΤΑΣ, ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΩΣ «FUCK ME!». ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝ' ΑΘΩΩΤΙΚΗ. ΕΙΜΑΙ ΑΘΩΟΣ !!! ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ.
"ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ" (ΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "RUNNING SCARED")


ΦΙΛΟΤΙΜΟ =ΠΟΥΡΜΠΟΥΑΡ (POUR BOIRE). ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ «ΦΙΛΟΤΙΜΑ» ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΠΤΟΥ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ «ΦΙΛΟΤΙΜΟ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ» ΔΕΣ ΚΑΙ
ΛΗΜΜΑTA ΦΟΒΟΣ, ΤΙΜΩ.


ΦΛΕΡΤ, FLIRT = Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ «ΦΙΛΤΡΟΝ» = ΡΟΦΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ…


ΦΛΟΥ = ΕΚ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ "BLUE" = ΓΑΛΑΖΙΟ, ΔΙΑΧΥΤΟ, ΔΙΑΣΠΑΡ(Θ)ΕΝ.


ΦΟΒΟΣ = ΤΡΟΜΟΣ. Η ΓΡΑΠΤΗ ΦΡΑΣΗ «ΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ» ΕΙΝΑΙ ΤΡΩΤΗ ΣΕ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ. ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΧΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΙ ΩΣ: «ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ». (ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ): ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΥΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΦΟΡΟ ΩΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο «ΦΟΡΟΣ» ΘΑ ‘ΧΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΙ ΩΣ «ΦΟΒΟΣ». ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΦΟΡΟ ? = ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ Ν’ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΤΟΝ «ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ» !


ΦΡΕΝΟΕΒΛΑΒΕΙΑ = ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ «ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ». Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΕΩΣ ΕΚ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ «ΕΥΛΑΒΕΙΑ» ΚΑΙ «ΦΡΕΝΟΒΛΑΒΕΙΑ». ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΦΡΕΝΟΒΛΑΒΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΠΑΝΑΓΙΑ («ΠΑΝΣΑΓΙΑ»). ΔΕΣ ΛΗΜΜΑΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.


ΦΡΟΝΤΙΣ, ΦΡΟΝΤΙΔΑ = ΝΙΩΘΩ ΕΥΤΥΧΗΣ ΠΟΥ Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ/ ΛΑΤΙΝΟ-/ΝΕΟΛΑΤΙΝΟ-ΦΩΝΟ ΚΟΣΜΟ. «PRUDENCE» ( PROVIDENCE ) = ΠΡΟΝΟΙΑ, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΜΕΛΗΜΑ. ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ, ΤΕΛΙΚΑ, ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΑ.


ΦΥΓΟΝ = ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΛΕΞΕΩΣ "GONE" (BYGONE)


ΦΩΝΗΜΑ = ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ «ΨΕΥΤΗΣ / ΧΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ». ΛΕΞΗ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΕΩΣ, ΕΚ ΤΟΥ «PHONEY MAN», KATA TA «UGLY ΜΑΝ» (ΕΓΚΛΗΜΑ) ΚΑΙ «POLICE MAN» (ΠΟΛΙΣΜΑΝ). ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ.
(Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΦΟΒΕΡΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ: ΦΩΝΗΜΑ - ΕΓΚΛΗΜΑ - ΠΟΡΙΣΜΑ.)


ΦΩΤΑ (Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ) = FUNDA, (ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΛΕΞΗ. ενικός: FUNDUM), Ο ΒΥΘΟΣ, ΤΑ ΒΑΘΗ, ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ, το CONTEXT (ΤΑ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΑ, ΤΑ "ΣΥΜΦΡΑΖΟΜΕΝΑ"), το CONTRAST (ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ).
Η ΕΚΦΡΑΣΗ "ΑΛΛΑΖΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ (ή, ΚΑΤΙ)" ΣΗΜΑΙΝΕΙ: "ΑΛΛΑΖΩ ΤΟΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ / ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΤΟΥ (ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ, ΤΑ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ/ΑΥΤΟ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΦΑΝΕΙΑΣ -ΑΝ ΠΡΙΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ- Ή ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ (EXPOSURE) -ΑΝ ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΠΡΙΝ. Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ.
Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ /ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΓΥΡΟ (ΥΠΟΒΑΘΡΟ) ΚΑΠΟΙΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ.


ΦΩΤΕΙΝΗ = ΠΡΩΤΕΪΝΗ. PHOTEINE = PROTEIN(E). (ΛΗΜΜΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ Σ.). ΟΙ «ΡΟΔΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΔΔΑ» ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΡΟΥΕΤΤΕΣ ΣΤΟ ΛΗΜΜΑ ΑΥΤΟ. ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑ Χ = Ρ .Χ


Χ = Ρ. (ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ): H = R  ( h = r ). ΤΑ ΕΝΝΙΑ (9) ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΛΟΝΗΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. 1) ΕΧΙΣ = ΕΡΙΣ. ΕΧΙΔΕΣ = ΕΡΙΔΕΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΩ = ΣΥΝΕΡΙΖΩ. 2) ΞΕΧΝΩ = ΞΕΡΝΩ. ΞΕΡΑΣΕ = ΞΕΧΑΣΕ. 3) ΧΕΙΜΑΔΙ = ΡΗΜΑΔΙ. 4) HUMOUR = RUMOUR. ΧΥΜΟΣ = ΡΥΜΟΣ. 5) THESAURUS = TREASURE(S). 6) HAMMER = RAMMER. 7) PHOTEINE = PROTEIN(E). 8) HARE = RARE. (ΛΑΓΟΣ = ΣΠΑΝΙΟΣ).
9) CAREER = CAHIER (ΓΑΛΛΙΚΑ:) ΤΕΤΡΑΔΙΟΝ = ΣΗΜΕΙΩΜΑ (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ), ΚΑΡΙΕΡΑ.


ΧΑΖΟΣ = ΧΑΖΕΜΕΝΟΣ = ΛΑΞΕΜΕΝΟΣ = ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ' (ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ). ΕΚ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΛΕΞΕΩΣ HAXE, AXE, ΕΞ ΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΕΞΗ HATCHET.


ΧΑΙΤΗ, FAITH = ΔΕΣ ΤΑ ΛΗΜΜΑΤΑ: ΠΙΣΤΗ, FAITH.


ΧΑΛΙΜΑ, ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ = ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΣΠΙΡΤΩΝ. ΕΚ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΑΠ' ΟΠΟΥ ΤΟ "DES ALLUMAGES" ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΤΩΝ ΣΠΙΡΤΩΝ" (ΠΡΟΦΟΡΑ: ΝΤΕΖΑΛΥΜΑΖ > ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ)


ΧΑΡΗ = ΤΑΧΥΤΗΣ. Η ΛΕΞΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ «HARE» (= ΛΑΓΟΣ) ΚΑΙ «HURRY» (= ΒΙΑΣΗ, ΤΑΧΥΤΗΣ, ΤΑΧΥΝΕ!). ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ «ΕΝΘΑΡΡΥΝΩ» (ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ). ΤΑ ΠΕΡΙ «ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΗΣ» ΤΑ’ΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΗ!
Η ΕΚΦΡΑΣΗ «ΕΥΡΗΚΕ (ΤΙΣ) ΧΑΡΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» ΗΤΑΝ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΥΡΙΣΚΕ ΛΑΓΟ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΕΒΡΑΙΟΥ, ΤΟΝ ΕΔΙΚΑΙΟΥΤΟ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ !!!


ΧΑΡΜΑΝΙ = ΑΡΜΟΝΙΑ (HARMONY), ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ = ΕΝΩΣΗ, ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΓΜΑΤΟΣ. Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΜΑΝΙ, "BLEND", ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ" (ΠΛΥΝΩ, ΠΛΕΝΩ).


ΧΑΡΟΣ = ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ. ΧΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ/ΒΙΑΣΤΙΚΑ, ΕΞ ΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ/ΖΩΗ. ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΧΑΡΗ.


ΧΑΣΑΠΗΣ = ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΠΟΥΣΤΗΣ.


ΧΙΜΑΙΡΑ (ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΛΛΑΒΗ «ΜΑΙ») = ΚΙΘΑΙΡΑ (ΚΙΘΑΡΑ), ΑΙΘΕΡΙΑ, ΑΙΘΕΡΙΚΗ. Η ΛΕΞΗ «ΧΙΜΑΙΡΑ» ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ «ΧΙΘΑΙΡΑ», ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΕΞΗ «ETHEREAL». «ΚΙΘΑΙΡΩΝ» ΕΙΝ’ ΤΟ ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΙΘΕΡΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ. «ΚΙΘΑΡΑ» = ΑΙΘΕΡΙΑ… ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ «ΗΜΕΡΑ» ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΙΘΕΡΙΑ»,«ΑΠΙΑΣΤΗ». « SEIZE THE DAY ! »


ΧΙΟΥΜΟΡ = ΡΥΘΜΟΣ, ΧΥΜΟΣ (ΕΚ ΤΩΝ «ΧΥΜΩΝ» ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ). ΜΠΛΑΚ ΧΙΟΥΜΟΡ = ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ. Η ΛΕΞΗ «ΧΙΟΥΜΟΡ» ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ «TUMOUR» (= ΟΓΚΟΣ) & «RUMOUR» (= ΦΗΜΗ, ΔΙΑΔΟΣΗ, ΡΥΜΗ). ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΞΗ ! ( H=T ΚΑΙ H=R ).


ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ, HOLLYWOOD, HOLY WOOD = ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΣΚΥΤΑΛΗ, ΚΟΥΦΙΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΩΝ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩ΄Σ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΤΟ ΜΕΤΑΞΙ...


ΧΡΙΣΜΑ = ΝΕΩΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΛΕΞΗΣ «ΧΑΡΙΣΜΑ» ΠΡΟΦΕΡΟΤΑΝ ΚΑΙ «ΧΑΡίΣΜΑ» ΟΠΩΣ ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤ’ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΤΟΝΟ «Α» ΑΠΑΛΕΙΦΘΗΚΕ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ). ΕΤΣΙ, ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ, ΟΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΟ «ΧΡΙΣΜΑ» ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ? ΙΣΩΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ (MONEY), ΑΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΟΝΟΥΣ.


ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ = ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟΣ. ΕΚ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ «CHRETIEN» (ΠΡΟΦΟΡΑ: ΚΡΕΤΓΙΕΝ). TO ΑΠΟΝ «S» ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑ/ ACCENT ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ «Ε» ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ.
ΓΙΑ ΤΟ ΡΗΜΑ "ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΖΩ" ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΔΕΣ ΛΗΜΜΑ ΒΑΠΤΙΣΙΣ. (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ)


ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, CHRISTIAN = QUESTION = ΕΡΩΤΗΜΑ, ΖΗΤΗΜΑ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ (QUEST). ΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ / ΑΡΠΑΓΩΝ YΒΡΑΙΩΝ? ΜΑ ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ?: ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΣΤ’ ΑΓΓΛΙΚΑ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ» & «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ» ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΗΧΕΣ.


ΧΡΙΣΤΟΜΑΓΕΙΑ = ελεύθερη απόδοση του όρου "ΚΡΙΣ ΚΡΑΦΤ" (CHRIST CRAFT) = Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ !!!


ΧΡΙΣΤΟΜΑΛΑΚΑΣ = ΤΙΜΗΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΧΑΝΟΥ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣ(Τ)ΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΤΑΞΕ Ο Μ(Ο)ΟΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΛΟΤΤΑΣ (HARLOT) ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΥΛΟΤΤΑΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΙΤΘΕΥΣΗ (ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ) Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΑΡΚΑΣ.


ΧΡΙΣΤΟΣ = i) ΧΡΥΣΟΣ, ΟΠΩΣ ΣΤ’ ΑΓΓΛΙΚΑ, GOD = GOLD. ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑ ΘΕΟΣ.
ii) ΧΡΙΣΤΟΣ = TRISTESSE (γαλλικά) = ΘΛΙΨΗ. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ «ΛΕΞΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΛΙΨΗ».


ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ = ΜΙΚΡΟΣ ΙΧΘΥΣ, ΨΑΡΑΚΙ, SMALL JESUS. ΠΝΙΓΗΚΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΝΕΣ? ΑΑΨΟΥ! (ΟΜΟΗΧΟ ΤΟΥ: JESU(S)). "ΧΡΙΣΤΟΣ" !! ΓΕΙΤΣΕΣ !!!

ΧΥΛΗ ΓΗ = ΚΟΥΦΙΑ, «ΚΟΙΛΗ ΓΗ» = Η ΣΚΑΜΜΕΝH ΓΗ, ΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΣΤΟΕΣ (ΥΠ)ΕΔΑΦΟΣΨ


ΨΑΛΜΟΣ = ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΛΕΞΗ ΕΚ ΤΗΣ ΠΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ «ΠΑΛΜΟΣ» ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΔΟΝΗΣΗ, ΡΥΘΜΟΣ (ΡΥΜΟΣ, ΡΥΜΗ, ΡΙΜΑ, ΡΕΥΜΑ, ΔΡΟΜΟΣ).


ΨΙΘΥΡΟΣ = Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ WHISPER, VIPER (UI(S)PER) (= ΟΧΙΑ, ΟΦΙΣ). ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ WISH (= ΕΥΧΗ), WISHER.


ΨΥΧΗ = α) ΑΝΑΣΑ, ΠΝΟΗ, ΨΥΚΤΙΚΗ ΩΡΑ, ΨΥΧΡΗ ΠΝΟΗ (ΠΝΕΥΜΑ) /// β) ΚΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΚ) ΤΗΣ ΙΤΑΛΟ-ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ «SOUL» Η ΟΠΟΙΑ ΝΟΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ «ΠΟΡΝΗ, ΤΣΟΥΛΑ, ΒΡΩΜΙΑΡΑ, ΓΚΟΜΕΝΑ». ΣΤΟ 99% ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΟΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ Η ΛΕΞΗ «ΨΥΧΗ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΒΡΩΜΙΑΡΑ. π.χ. «Ο,ΤΙ ΖΗΤΑ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ» = Ο,ΤΙ ΖΗΤΑ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΣΟΥ. «Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ» = Ο ΔΕΛΦΙΝ (ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑ (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ: ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ «ΣΚΑΦΗ» ΗΤΑΝ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ). ΔΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΛΟΣ, DEVIL. ΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΗΜΜΑ SOUL ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ «ΛΕΞΙΚΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΛΙΨΗ». ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ, ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, Η ΨΥΧΗ, ΩΣ ΑΝΗΚΟΥΣΑ ΣΤΑ ΚΤΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΘΑΒΟΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ...


ΨΥΧΗ ΠΑΛΙΑ, «ΠΑΛΙΑ ΨΥΧΗ». ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΓΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΠΑΛΙΑ ΨΥΧΗ». ΑΝ ΚΑΤΑΝΟΥΣΕ Ο,ΤΙ ΛΕΕΙ ΘΑ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΕΙΠΕ: «ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ». ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ «5Π»: «ΠΟΥΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ, ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΠΑΡΑΓΙΟΣ»


ΨΩΝΙΟ = ΕΝΥΠΝΙΟΝ, ΟΝΕΙΡΟ, ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ. ΕΚ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΛΕΞΗΣ «SOMNIO» (INSOMNIA =ΑΫΠΝΙΑ). ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΡΟΦΕΡΕΤΑΙ "ΣΟΝΙΟ" (SONIO). ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟ (ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΕΣΚΟ) ΑΝΘΡΩΠΟ. ΠΑΡ’ΟΛ’ΑΥΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΚΑΤΙ ΟΝΕΙΡΙΚΟ», ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ «ΕΙΝΑΙ ΨΩΝΙΟ ΑΥΤΟ [ΤΟ ΥΠΟΔΗΜΑ /ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ /ΤΟ ΕΔΕΣΜΑ]». ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΑΓΟΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΩΝΙΑ ΜΟΝΟΝ ΚΑΘ’ ΟΣΟΝ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ, ΑΡΑ Η ΕΚΦΡΑΣΗ «ΚΑΝΩ ΨΩΝΙΑ» ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΓΟΡΑΖΩ», ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ !!!Ω


Ω = ΕΥ. ( ω = ευ ). ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΩΣ Η ΕΚΦΟΡΑ ΤΟΥ "Ω" ΠΡΟΣΟΜΟΙΑΖΕ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΘΟΓΓΟ "EU" (eu). ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΤΑΝ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ, πως: ΩΡΩΠΟΣ = EUROPE. (ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ).
Εκδ 1.56 : ΠΡΟΣΕΤΕΘΗΣΑΝ σε: ΕΡΜΗΣ. Νέα λήμματα: ΠΛΟΥΤΟΣ/ΠΛΩΤΟΣ και ΒΩΜΟΛΟΧΟΣ.
Μικρή διόρθωση στην αλφαβητική σειρά (λήμμα ΑΘΩΩΣΙΣ).ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΙ ΑΔΕΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ TRAFFICKING ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΕΦΡΑΙΜ, Ο "ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ"...

(Μήνυμα sms με πολλούς αποδέκτες που εστάλη από μένα στις 23-10-2008).Μ Ι Χ Α Η Λ Ι Δ Η Σ    Ε Υ Α Γ Γ Ε Λ Ο Σ

1 σχόλιο: